Lifestyle

Komentari 0

Treba vam samo hladna žlica: Masaža lica i limfna drenaža smanjuju otečenost očiju

Treba vam samo hladna žlica: Masaža lica i limfna drenaža smanjuju otečenost očiju

Bez obzira radilo se o slanoj hrani, dugom izlasku ili nemirnom spavanju, ujutro oči znaju biti otečene. U tom slučaju pomaže jedan super jednostavan trik, a radi se o - metalnoj žlici

Dovoljno je samo par minuta kako bi se otečenost smanjila, jer hladnoća metala pozitivno utječe na područje oko očiju. Za još hladniji osjećaj, stavite žlicu prije 'tretmana' nakratko u hladnjak.

- No, rezultati su još bolji ako pritom napravimo malu masažu na području koje je otečeno, to će djelovati kao limfna drenaža. Osim obične žlice koju koristimo za jelo, tu su i razni metalni valjci te gadgeti koji sami rade masažu - istaknula je britanska kozmetičarka Sarah Bradden za Metro.

POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između dnevne i noćne kreme

Naime, hladnoća ograničava protok krvi, a pritisak žlice pomaže limfnoj drenaži. Ovim trikom služe se mnoge slavne dame prije izlaska na crveni tepih ili uoči snimanja.

Predlaže da na kožu, tik prije tog tretmana, apliciramo serum ili kremu s hijaluronskom kiselinom, za bolju hidrataciju.

Osim hijaluronske, zimi su zahvalni i sastojci poput ceramida i lipida, koji jačaju obrambeni sustav kože.

Vanjski hladni zrak te umjetno grijane prostorije nerijetko našu kožu čine dubinski isušenom, a to se najprije vidi na području oko očiju, pošto je na tom mjestu vrlo malo masnog tkiva.

Najčitaniji članci