Lifestyle

Komentari 0

Tuširanje zimi: Pretjerano vruća voda može dubinski isušiti kožu

Tuširanje zimi: Pretjerano vruća voda može dubinski isušiti kožu

Koža na površini ima prirodna ulja koja joj pomažu da se štiti te čuvaju njezine osnovne funkcije. No, kriva njega može ih isprati, radi čega ona ostaje nezaštićena te se brže peruta

Vruće tuširanje je ugodno, no ne i dobro jer kožu isušuje te skida s nje sloj prirodnih ulja. Naime, ako se zimi tuširate prevrućom vodom, možda ćete nakon nekog vremena primijetiti pojavu svrbeža, iritacije i upale kože, a naročito ako ste skloni upalnim stanjima kože poput ekcema ili psorijaze, komentirala je Dr. Loretta Ciraldo, dermatologinja iz Miamija, za The Zoe report.

Naime, voda previsoke temperature lako će isušiti kožu, a moguće su i pojave crvenila te jačanje osjetljivosti kože.

POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između dnevne i noćne kreme

Nakon tuširanja liječnica predlaže aplikaciju krema na kožu dok je još vlažna, naročito zimi.

- Bitno je da formulu umasirate do par minuta nakon tuša. Naime, ovime ćete pojačati djelovanje formule te omekšavanje kože - tumači liječnica. Dodaje kako idealne formule sadrže sastojke kao što su lipidi i ceramidi, ali i glicerin te hijaluronska.

Vidjet ćete bolje rezultate kad se mažete na mokru kožu, ističe stručnjakinja.

Koža zimi ima posebne izazove, lako se isušuje jer je konstantno prekrivana te ' ne diše'.

Samo desetak minuta mazanja svaki dan nakon tuširanja preporodit će je, odmah ćete primijetiti da se tijekom dana toliko ne isušuje, ne svrbi i ne peruta te da je općenito elastičnija i u boljem stanju.

Najčitaniji članci