Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Treba znati ispričati se kao i prihvatiti ispriku

Treba znati ispričati se kao i prihvatiti ispriku
1

Cvijeće i male darove bolje je ostaviti nakon pomirenja jer mogu samo potpiriti ljutnju partnera. Najvažnije je biti iskren i pokazati to u isprici

VIDEO

Uvrijedite li partnera, a smatrate da ništa krivo niste rekli jer vjerujete da ste u pravu, nemojte okrenuti glavu jer mislite da se nemate za što ispričavati. Obje strane mogu imati potpuno logične i razumne razloge za svoju reakciju i zato oboje mogu biti u pravu. No da ne biste produbili udaljenost nastalu nakon svađe, lakše je i bolje ispričati se. Pritom razmislite zbog čega se ispričavate jer kako bi isprika bila valjana i prihvaćena, partner mora uvidjeti da znate gdje je problem i da vam je doista žao.
Ako je posrijedi ozbiljnija svađa zbog vašeg propusta, svakako izbjegavajte poklone. Cvijeće, bombonijere i slične male darove poželjno je donijeti drugi dan kao znak zahvalnosti, ali kod većih prijestupa poput flerta ili prevare nikako se ne preporučuju jer bi mogli izazvati još veći bijes partnera. Važan je i trenutak, neovisno o razlogu isprike. Ispričajte se partneru samo dok ste sami i izbjegavajte isprike putem telefona ili SMS poruka (osim ako ne održavate vezu na daljinu). Ispričajte se samo jednom, ali iskreno i obazrivo. Potom stanite. Ponavljanje isprika može upozoriti na neiskrenost i olako shvaćanje zajedničkih problema.

POŽELJNI NAČINI ZA ISPRIČAVANJE
1. KONKRETNI, JASNI I SAŽETI
Prilikom ispričavanja držite se trenutnog problema. Ne spominjite prošle i nemojte se ispričavati za sve što ste u prošlosti zgriješili. Tako samo gubite i dobivate još minusa.

2. SAMO ISPRIKA SA SRCEM
Nemojte se ispričavati partneru zato što mislite da trebate. Razmislite zašto ćete to reći i recite to sa srcem i iskreno. Isprika je valjana samo ako onaj koji se ispričava doista misli ono što govori.

3. PRIKLADNO ISPRIČAVANJE
Nemojte moliti za oprost na koljenima. To je rezervirano samo za teške prijestupe poput preljuba, ali tada ćete se trebati ispričavati malo duže, argumentiranije i podrobnije.

POŽELJNO PRIHVAĆANJE ISPRIKE
1. KAZNA ŠUTNJOM NIJE U REDU
Onome tko se ispričava najgora reakcija je hladnoća. Ako ste ljutiti, pokažite ljutnju i recite što mislite, ali nemojte se prema partneru ponašati kao da je najgori ološ i kažnjavati ga šutnjom. To nitko nije zaslužio.

2. MEDALJA IMA VIŠE STRANA
Kako biste lakše prihvatili ispriku, razmislite snosite li i vi dio krivice za nastalu svađu. Pokušajte razumjeti zašto je partner tako reagirao i što ga je potaknulo na takvo ponašanje. Tako ćete bolje razmjeti problem, lakše prihvatiti ispriku i pomiriti se.

3. ZAHVALITE SE I KRENITE DALJE
Nemojte nakon isprike ponovo raspravljati o problemu. Recite jednostavno “hvala”, “u redu, riješili smo” i prijeđite preko toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač
'Oprostila sam bivšem prevaru, a tek onda me do kraja ponizio'
NEOBIČNA PRIČA

'Oprostila sam bivšem prevaru, a tek onda me do kraja ponizio'

Odluka o ponovnom braku s bivšim supružnikom nije uobičajena, a oni koji to učine obično imaju jak razlog vjerovati da je to pravi izbor. Tako je bilo i u ovom slučaju...