Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Treće oko se ponekad slučajno otvori, to ćete znati po 5 stvari

Treće oko se ponekad slučajno otvori, to ćete znati po 5 stvari
1

Treće oko ima utjecaj na našu intuiciju, duhovni život, na moć predviđanja, telepatije... Postoje duhovne tehnike kojima se može otvoriti, ali događa se i da se otvori slučajno

VIDEO

Mnogi su pisali o trećem oku koje se nalazi između obrva i korijena nosa, a s vremenom je na neki način zakržljalo. Povezuju ga s epifizom (pinealna žlijezdom) koju je francuski filozof  René Descartes nazivao sjedištem duše i naglašavao koliko je njezina uloga važna. 

To je žlijezda veličine graška smještena iza očnih jabučica, u prednjem dijelu mozga. Odgovorna je za lučenje melatonina, hormona koji regulira budnost i spavanje - kada padne mrak proizvodi ga više i zato bolje spavamo.

Treće oko ima utjecaj na našu intuiciju, duhovni život, na moć predviđanja, telepatije... Nazivaju ga okom mudrosti i šestom čakrom koja se nalazi na čelu i indigo plave je boje.

O trećem oko pisala je i osnivačica teozofskog pokreta Helena Petrovna Blavatsky 1888. godine u svojoj knjizi "Tajna doktrina". Smatrala je kako je treće oko gubilo svoju funkciju kako je ljudski rod sve više postao orijentiran na materijalna dobra dok je duhovnost zanemario. Na neki način se povuklo. 

Napisala je, između ostalog:

Treće oko, postupno okamenjeno uskoro je iščezlo… oko se povuklo duboko u glavu i sada je skriveno ispod kose…” “…zahvaljujući postupnom iščeznuću duhovnosti i potonuću u materijalno, pretvorilo se u zakržljali organ... Ali, iza sebe je ostavilo svjedoka vlastitom postojanju - epifizu”, prenosi portal Lifex.

Postoje duhovne tehnike kojima se treće oko može otvoriti, ali događa se i da se otvori slučajno, bez nečijih svjesnih pokušaja da to napravi.

Kada se to dogodi, primijetit ćete ovih pet stvari:

1. Vidjet ćete boje i svjetlost na drugačiji način

Kada se treće oko aktivira, sva osjetila se mijenjaju. Boje mogu izgledati svjetlije, mirisi postati čudni, a možete čak osjetiti ili čuti stvari koje zapravo ne postoje.

Radi se o psihotičnom iskustvu jer se treće oko otvorilo, a niste bili spremni na to, niste tome težili niti ste se tome nadali.

2. Snovi su vrlo živopisni i čudni

Nakon aktivacije trećeg oka snovi su toliko neobični da to utječe na vaš san. Percepcija vam je tada povećana pa hvata čak vizije i poruke "s onog svijeta", a najlakši način za opaziti ih je upravo - putem snova.

Snovi kao da postaju bojno polje čudnih emocija i prizora. To zna biti vrlo intenzivno pa neki ljudi posežu za lijekovima od kojih će bolje spavati, a oni pak djeluju tako da se treće oko vraća u stadij u kojem je i prije bilo.

Fotolia

3. Pojavljuju se glavobolje i osjećaj težine

To se događa zbog toga što čakre nisu u ravnoteži kada se treće oko otvori i dolazi do zastoja u njihovom pročišćavanju. Nagomilavanje tih energija počinje se negativno odražavati na vas.

Za čakre se kaže da su energetski kotači, a kotač se ne okreće dobro ako nije podmazan kako treba.

4. Stvarnost se više ne čini tako realnom

Kada se treće oko slučajno otvori, možete osjetiti kao da ste na neki čudan način odvojeni od stvarnog svijeta - kao da živite u snu, kao da je sve laž, kao da više ništa nije važno.

To se događa zato što se tada povezujete s drugim područjima i vidite da je vaše postojanje puno više od pukog materijalnog svijeta kojim ste okruženi.

5. Dinamika odnosa se brzo mijenja

To se događa jer, nakon aktivacije trećeg oka, počinjete intenzivnije osjećati sve oko sebe pa tako i ono što se događa u odnosima s drugim ljudima.

Ono za što sete prije mislili da je istinito i duboko, tada će vam se činiti površno i lažno. Kad je treće oko otvoreno, tada čovjek može otkriti pravu istinu izuzetno brzo - a to može okončati mnoge odnose, prenosi portal mysticalraven.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja