Zamijenite meso koji put ribanom mrkvom pa napravite odličan, pomalo slatkasti umak čiji okus savršeno ide uz češnjak, rajčicu i parmezan. Ili, poželite li pojesti nešto drugačiji desert, ispecite fini kolač od mrkve
Lifestyle
Komentari 0
Zamijenite meso koji put ribanom mrkvom pa napravite odličan, pomalo slatkasti umak čiji okus savršeno ide uz češnjak, rajčicu i parmezan. Ili, poželite li pojesti nešto drugačiji desert, ispecite fini kolač od mrkve
Mrkva ne samo da je jako zdrava, već je i vrlo svestrana. Možete je grickati sirovu, u slanim jelima, juhama, kolačima, sokovima...
POGLEDAJTE VIDEO o zdravoj prehrani:
Pokretanje videa...
01:52
Donosimo vam tri zgodna recepta - od glavnog jela, preko deserta do večernje grickalice:
Sastojci:
Priprema:
Mrkvu lagano pržite na ulju tako da dobije lijepu smećkastu boju i malo se karamelizira. Dodajte sok od rajčice, sol i papar pa ostavite neka se krčka dok mrkva ne omekani.
Potom ubacite zobene pahuljice, sitno sjeckani češnjak i origano. Poklopite i maknite s vatre. Neka stoji nekoliko minuta prije posluživanja.
Ukoliko vam se učini da je umak previše gust, dodajte još malo soka od rajčice, a ako je previše rijedak, ubacite još malo zobenih pahuljica.
Na tanjur stavite kuhanu tjesteninu, na to umak i posipajte obilato ribanim parmezanom.
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit: Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi, a u drugoj umutite jaja i šećer da budu pjenaste teksture, potom u to dodajte ulje. Lagano izmiksajte pa polako umiješajte sitno ribanu mrkvu i suhe sastojke. Pecite u protvanu, koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili, na 170 stupnjeva oko pola sata.
Krema: Maslac neka bude mekan pa ga izmiksajte sa šećerom u prahu. Dodajte sve ostale sastojke i promiješajte tako da se sve dobro sjedini. Kremu potom stavite na ohlađeni biskvit, posipajte s malo sjeckanih oraha i stavite u hladnjak da se krema stisne.
Vrlo je jednostavno. Najprije zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva, a dok čekate da postigne željenu temperaturu, pripremite mrkvu.
Izrežite je na trake kao što bi rezali krumpir za pomfrit pa je pomiješate sa malo ulja i soli. Nakon toga je rasporedite na protvan, na papir za pečenje.
Pecite 10 do 15 minuta ili dok ne postane meka iznutra, a hrskava izvana. Ovu zdravu grickalicu poslužite uz neki umak, recimo kečap ili namaz od slanutka.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+