Obavijesti

Lifestyle

Komentari 72

Tri razloga zbog kojih muškarci najčešće izgube interes za vezu

Tri razloga zbog kojih muškarci najčešće izgube interes za vezu

Mnoge se žene žale u pokušaju komunikacije ili povezivanja. Međutim, muškarcu ova vrsta prigovaranja izgleda kao njegov osobni neuspjeh da vam ugodi ili da vas usreći

VIDEO

Ulazak u novu vezu može biti jedan od najljepših osjećaja na svijetu. Taj osjećaj kada ste vas dvoje toliko bliski da sati jednostavno prolaze može biti nevjerojatan.

POGLEDAJTE VIDEO: Princeza se odrekla bogatstva za ljubav

Pokretanje videa...

U ime ljubavi japanska princeza Mako se odrekla milijun dolara: 'Mi smo jedno drugom nezamjenjivi' 01:31

Ali ono što može biti uistinu razorno je kad se muškarac naglo povuče, udalji i iskreno izgubi interes - bilo da se to dogodi s vremenom ili naizgled preko noći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kao trener za odnose, razgovaram s mnogim muškarcima (i ženama) koji su žrtve uobičajenog ponašanja koje uzrokuje kraj veze. Često, ako ste svjesni zbog čega se muškarac povlači, možete popraviti svoju vezu prije nego što bude prekasno - objašnjava stručnjak za veze Clay Andrews.

Evo 3 glavna razloga zašto muškarci gube interes za vezu i kako ga ponovo potaknuti.

1. Misli da vas ne može zadovoljiti

Često muškarac izgubi interes kad se žena koju voli previše žali, posebno na njega. A puno žena se žali kao pokušaj komunikacije ili povezivanja. Ponekad se žale u pokušaju da steknu osjećaj kontrole (često zato što osjećaju da nemaju kontrolu u nekom drugom području svog života).

Međutim, muškarcu ova vrsta prigovaranja izgleda kao njegov osobni neuspjeh da ugodi ili da usreći ženu. A ako ništa što on radi nije dovoljno dobro, zašto bi onda nastavio pokušavati?

50 elemenata sretnog braka: Od seksa pet puta tjedno do barem dvije svađe mjesečno
50 elemenata sretnog braka: Od seksa pet puta tjedno do barem dvije svađe mjesečno

Muškarci gube interes kad se osjećaju poraženo i zarobljeno u situaciji u kojoj ne vide bolju budućnost. Način da to popravite je da se prebacite s prigovaranja na fokusiranje na ono što želite.

Nema apsolutno ništa loše u tome da kažete što mislite i izrazite svoju zabrinutost. Međutim, većina žena to čini na način koji je usredotočen na problem, a ne na ono što zapravo žele ili rješenje.

2. Ne osjeća se sigurnim pokazati vam svoje pravo lice 

Sljedeći razlog zašto muškarac gubi zanimanje je zato što se ne osjeća sigurnim biti ranjiv s vama.

To je često uzrokovano visokim očekivanjima, osuđujućim ponašanjem ili nekim drugim načinom kojim žene pokušavaju natjerati muškarca da se ponaša na određeni način koji je bilo što drugo osim onoga što on stvarno je. 

- Kad zauzmete ovakav stav s muškarcem, interakcija s vama će biti privlačna kao i odlazak kod zubara - kaže Clay.

Rješenje je ovdje radikalno prihvaćanje.

Kad ga emocionalno ne prihvaćate onakvog kakav jest, i umjesto toga želite da on bude nešto što nije (ili on misli da vi želite da on bude nešto što nije), povući će se iz straha od osude ili razočaranja.

Muž i ja živjeli smo odvojeno 10 godina, to nam je ojačalo vezu - bili su 1,5 km jedno od drugog
Muž i ja živjeli smo odvojeno 10 godina, to nam je ojačalo vezu - bili su 1,5 km jedno od drugog

Emocionalno prihvaćanje znači biti afirmativan za njega kakav god on bio (sve dok nije u pitanju opće neprihvatljivo ponašanje).

To naravno ne znači da trebate biti otirač. Možete htjeti stvari u životu, ali dok ne budete afirmativni prema onome što je zapravo ispred vas u ovom trenutku, sve će to dolaziti iz mjesta otpora.

3. U životu mu se događaju druge stvari

Još jedan od razloga zašto muškarci gube interes je zato što jednostavno imaju druge prioritete u životu s kojima se trebaju baviti.

Rokovi na poslu, obiteljska drama i financijski problemi često spadaju u ovu kategoriju. Muški 'modus operandi' je da se njihova pažnja usmjerava prema onome što je 'najveći prioritet' u njegovom životu. I u dobru i zlu, nećete uvijek biti na vrhu te liste.

Angry couple avoiding talking after family fight

Kad prolazi kroz teški period, njegov fokus će se prirodno usmjeriti na ono s čim se prvo mora suočiti. Kad se to dogodi, ne želite se natjecati za njegovu pažnju.

Zbog toga će se muškarac osjećati kao da mora birati između brige o svom bolesnom roditelju (na primjer) i vas. 

- I dopustite mi da vam kažem, čak i ako 'pobijedite', on će vam i dalje dugoročno zamjerati što ste ga doveli u tu situaciju - napominje stručnjak.

'Hoću li nekako uspjeti spasiti brak koji je pred rastavom?'
'Hoću li nekako uspjeti spasiti brak koji je pred rastavom?'

Umjesto toga, u ovakvim situacijama, najbolji pristup je jednostavno pružiti podršku, a ne natjecati se za njegovu pažnju.

Podrška u teškim trenucima će mu pokazat da ste na njegovoj strani. Osim toga, kad ponovno stavi stvari pod kontrolu, prisjetit će se tko je stajao uz njega i vrlo vjerojatno će produbiti svoj odnos s vama i osjećat ćete se povezanijima i sretnijima nego ikad. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana