Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Tri recepta za fine deserte od kestena - pripremaju se u čaši

Tri recepta za fine deserte od kestena - pripremaju se u čaši
1

Probajte sva tri - čokoladni mousse s kestenima, čoko-kesten kremu i desert u čaši od kestena. Sezona je kestena pa je to odlična prilika uživati u njima na sve moguće načine

VIDEO

Čokoladni mousse s kestenima

Sastojci: 250 g kesten pirea, 200 g čokolade za kuhanje, 80 g maslaca, narančin sok, 3 žlice meda, 80 g šećera, 50 g otopljene mliječne čokolade, 1/2 žličice ekstrakta vanilije, žlica i pol  prošeka, 4 žumanjka, 2 žlice likera od čokolade, 120 ml mlijeka

Priprema: Čokoladu rastopite na pari i ulijte narančin sok. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite je. U novoj zdjeli rastopite maslac i med. Zatim ulijte prošek, aromu vanilije, promiješajte i prelijte preko rastopljene čokolade. Dodajte kesten pire i dobro izmiješajte. Smjesu prebacite u čaše za mousse.

Ostavite u hladnjaku nekoliko sati dok se ne stisne. Prije nego što ih izvadite iz hladnjaka pripremite čokoladnu pjenu. Na pari pjenjačom izradite pjenu od mlijeka, žumanjaka, otopljene mliječne čokolade i šećera. Pjenu maknite s pare, ulijte čokoladni liker, lagano promiješajte i ostavite da se malo ohladi. Prelijte je preko moussea u čašama i ukrasite tučenim vrhnjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Chocolate mousse with cream.

Čoko-kesten krema

Sastojci: 1 kg kestena, 250 g šećera, mahuna vanilije, prstohvat soli, 2 dl vode, 200 g tamne čokolade sa 70% kakaa

Priprema: Operite kestene i stavite ih u vodu u koju ste dodali malo soli. Kuhajte ih oko 40 minuta. Ogulite im koru, propasirajte u blenderu i pireu dodajte istu količinu šećera, oko 250 g, pa sve dobro izmiksajte. Pire pomiješajte s vodom i sjemenkom vanilije i kuhaje na laganoj vatri uz miješanje.

Kad se smjesa počne odvajati od posude, dodajte sjeckane komade čokolade. Miješajte i kuhaje dok se smjesa ne poveže. Kremu možete čuvati u staklenkama ili poslužiti odmah u šalici.

Peeled Roasted Chestnuts and chocolate cream ganache

Desert u čaši od kestena

Sastojci: 5 dl mlijeka, 5 žumanjaka, 200 g šećera, omot vanilin šećera, 250 g kesten pirea, 10 g želatine u prahu, žlica ruma, 3 dl slatkog vrhnja

Priprema: Stavite kuhati mlijeko. Mikserom pjenasto umutite žumanjke, šećer i vaniliju pa ulijte u zavrelo mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Maknite s vatre te dodajte ustinjenu želatinu iz omota, kesten pire i rum pa sve dobro izmiješajte. Neka se malo ohladi pa je izmiješajte s tučenim slatkim vrhnjem. Izlijte u visoke čaše i stavite u hladnjak do posluživanja.

Chestnut mousse
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara