Obavijesti

Lifestyle

Komentari 108

Trik kako da vam najlonke više ne pucaju - i traju puno dulje

Trik kako da vam najlonke više ne pucaju - i traju puno dulje
1

Osim što neće pucati tako lako, ovaj trik pomoći će da boja najlonki bude postojanija, da se ne stvaraju grudice i ne lijepe dlačice na njih. Pomalo je neobično, ali vrlo jednostavno

VIDEO

Modni stručnajaci kažu da postoji odličan trik koji štiti najlonke od pucanja - prije nošenja ih jednstavno treba staviti u duboko zamrzavanje.

Postupak je ovakav - najprije ih namoćite, pa stavite u vrećicu za zamrzavanje i tada zaledite. Neka ostanu u duboko m zamrzavanju cijelu noć. Ujutro ih odledite na radijatoru i možete ih obući. 

Ovaj postupak jača vlakna u najlonkama pa postaju otpornije na oštećenja. 

Stilistica Denise Caldwell, također, kaže kako zamrzavanje čuva najlonkama boju, sprječava stvaranje kuglica na njima i odbija dlačice koje se znaju zalijepiti. Osim kod klasičnih najlonki, ovaj trik pomaže i kod mrešastih, otkriva The Sun.

Novinarka je testirala ovaj trik

Koliko je to zaista učinkovito iskušala je  Antonia Hoyle, novinarka Daily Maila. Kaže kako postoji teorija da temperature ispod nule jačaju tkaninu. Hladnoća tako djeluje na molekule u nitima da nakon vraćanja na sobnu temperaturu one postaju otpornije i neće se tako lako potrgati kako bi inače. Antonia je nove najlonke namočila u hladnoj vodi, stavila u vrećicu pa u duboko smrzavanje.

Drugog dana dočekao ju je komad leda u kojem su se nazirale najlonke. Trebalo je osam sati da se odlede, a nakon toga su izgledale sasvim normalno kao i prije. Navukla ih je i osjetila pod prstima kao da su niti u njima deblje nego prije. Ona tvrdi da su zaista postale otpornije na pucanje. Kaže da je impresionirana. 

Novinarka je isprobala još nekoliko teorija kako produljiti vijek najlonkama - sprejanje lakom za kosu, trljanje sapunom, stavljanje rukavica na ruke tijekom oblačenja da ih ne zahvati suha koža ili nokat, trljanje nogu puderom za djecu itd. Ali, jedino se metoda s dubokim zamrzavanjem pokazala zaista dobrom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje