Lifestyle

Komentari 0

Trik kako da vam odjeća u ormaru uvijek miriše predivno

Trik kako da vam odjeća u ormaru uvijek miriše predivno

Želite li neutralizirati neugodne mirise ili spriječiti njihovu pojavu, u ormar ili ladice s odjećom i drugim stvarima stavite posudicu s rižom u koju ste nakapali omiljeno eterično ulje

Najučinkovitije u uklanjanju neugodnih mirisa je ulje limunske trave, a želite li samo da vam ormar suptilno zamiriše, tada posegnite za eteričnim uljem ružmarina, paprene metvice ili lavande.

POGLEDAJTE VIDEO Kako organizirati ormar:

Napravite domaći osvježivač za odjeću

U staklenku stavite šalicu do dvije riže. Dodajte deset do 20 kapi omiljenog eteričnog ulja. Poklopite pa dobro protresite da se ulje ravnomjerno rasporedi po zrncima.

Uklonite poklopac pa staklenku prekrijte gazom i učvrstite gumicom. Stavite je u ormar među odjeću. Kada primijetite da je miris slabiji, samo ponovno protresite staklenku. Ovisno o količini vlage u prostoru, riža će ispuštati miris između četiri i šest mjeseci.

Ovaj način je puno bolji izbor od kupovnih mirisa za ormare prepunih kemikalija. Također, takvu staklenku punjenu mirisnom rižom možete staviti i u poneki kutak doma, dnevni boravak ili kupaonicu, kako bi prostor uvijek ugodno mirisao.

Najčitaniji članci