Lifestyle

Komentari 4

Trik kako ispohati meso i povrće - da je manje masno i kalorično

Trik kako ispohati meso i povrće - da je manje masno i kalorično

Meso će biti jednako ukusno i hrskavo, a neće biti toliko masno kao kad se priprema u dubokom ulju na štednjaku. Osim toga, uštedjet ćete novac na količini ulja, pogotovo ako imate naviku često pohati

Radi se o pohanju u pećnici u kojoj se mogu pripremiti sve vrste pohanog mesa - šnicle, zagrebački odresci punjeni šunkom i sirom, komadi mesa s kostima itd., ali i povrće, poput tikvica, brokule, cvjetače... 

POGLEDAJTE VIDEO Kako brzo oguliti krumpire:

Prednost ovakvog načina 'pohanja' je dobivanje manje masnog jela, a time se unosi i manje kalorija što doprinosi vitkoj liniji. Osim toga, imat ćete manje posla i manje čišćenja kuhinje koja često bude zašpricana uljem nakon klasičnog pohanja.

Vrlo je jednostavno!

Umjesto u tavi, u pećnici možete pripremati i ćevape, pljeskavice, hamburgere, cheeseburgere...

Pripremate li, recimo, cheeseburgere - najprije ispecite meso u pećnici pa kasnije posložite listiće sira po njemu, a prerezano pecivo posložite tako da se jednim dijelom drži za rub mesa, a drugim za rub protvana. Ostavite još nakratko u pećnici dok se sir ne otopi, a peciva postanu pomalo hrskava po površini. 

 

Najčitaniji članci