Lifestyle

Komentari 10

Trik za bušenje gipsanih zidova

Trik za bušenje gipsanih zidova

Gipsane ploče ne mogu podržati veliku težinu, ali postoji način da objesite predmet na ovakve zidove, a da se gips uruši. Trebate samo znati odabrati pravi način

Ako želite objesite slike ili druge predmete težine do 13 kilograma ili manje, dovoljne su kuke za žbuku koje će ravnomjerno rasporediti težinu predmeta. Ovim kukama za pričvršćivanje ne treba ništa drugo osim metra i čekića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ako želite objesiti nešto poput nosača za televizor, svakako prvo nađite klin u svom zidu. Kako biste to ispravno napravili kupite tragač za klinove. Tada će vam trebati vijci, plastična sidra, bušilica i svrdla. Korištenje slikarske trake za označavanje i bušenje može vam pomoći da spriječite pucanje dok bušite zidove.

Ovaj videozapis je sjajan primjer:

Kako bušiti zidove od gipsa?

Da biste spriječili pucanje, morat ćete prethodno izbušiti rupe za vijke, a možete započeti tako što ćete lijepiti plavu traku prije bušenja - to će vam pomoći napraviti čistu rupu. Provjerite je li svrdlo iste veličine s plastičnim sidrom ili malo veće za ugodno prianjanje vijkom, a zatim bušite pravo u plavu traku. Gurnite ili zakucajte sidro u tu rupu, a zatim ga pričvrstite, piše lifehacker.