Trikovi kako da cvijeće izdrži bez vode dok ste na godišnjem | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Trikovi kako da cvijeće izdrži bez vode dok ste na godišnjem

Trikovi kako da cvijeće izdrži bez vode dok ste na godišnjem

Ako ste veliki ljubitelj cvijeća i imate ukrašenu cijelu kuću, sigurno ste se pitali što s njima kada odete na godišnji. Ne brinite jer za to postoje trikovi koji će vaše cvijeće održati na životu

VIDEO

Namočite uže u vodu

Uz pomoć užeta možete dovoljno dugo opskrbiti biljke s vodom. U veliku posudu natočite dovoljno vode i stavite ju negdje na povišeno mjesto. Uzmite sve biljke koje imate i poredajte ih oko zdjele.

Zatim, ako primjerice imate šest biljaka, uže narežite na šest jednakih dijelova. Uronite užad u vodu i provucite ga prema svakoj biljci u zemlju. Biljke će tako ostati hidrirane dulje vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

We're rooting for these 12 clever plant hacks!

We're rooting for these 12 clever plant hacks!

Objavljuje Blossom u Srijeda, 17. srpnja 2019.

Kosa spašava uvenule biljke

Ako vam je biljka već uvenula kada ste se vratili s godišnjeg, u život ju može vratit uz pomoć - malo vaše kose. Pokupite ostatke kose, napravite od nje male kuglice i stavite ih u zemlju uvenule biljke. Nakon nekog vremena, dušik iz kose pomoći će biljci da ponovno oživi.

Tri sobne biljke koje uspijevaju i onima kojima sve ostalo vene
Tri sobne biljke koje uspijevaju i onima kojima sve ostalo vene

Boca od vina pomaže

Još jedan koristan 'izum' za navodnjavanje biljaka možete napraviti pomoću boce od vina. U bocu od vina natočite vode i onda u nju stavite štap. Takvu bocu okrenite naopačke i štap zabijte u zemlju u kojoj je biljka. Na ovaj način biljka će imati izvor vode dulje vremena. 

 

Umotajte biljku u vreću

Neke tropske biljke vole vlažnost i trebaju okolinu nalik terariju. Takvu biljku jednostavno omotajte u veliku prozirnu vreću za smeće i dobro ju zalijte. Izbušite rupe na vrhu vreće kako bi biljka mogla disati.

Oprez: ovakve 'terarije' držite dalje od izravne sunčeve svjetlosti jer će uvenuti. Kako biste osigurali da sva voda ne iscuri van, možete na vrh terarija postaviti aluminijsku foliju.

Pokretanje videa...

01:50

Dječja pelena odlična je za zadržavanje vlage

To znači da bezbrižno možete izbivati iz kuće više dana, a da se biljke u teglama, u kojima su komadići pelene, ne osuše.  Uzmite jednu jednokratnu pelenu, ulijte u nju vode pa je razrežite po sredini. Sadržaj iz pelene stavite na dno tegle, na sloj kamenčića.

Na to stavite zemlju i biljku koja voli puno vlage i teško bi preživjela to što vas kod kuće neće biti danima. Na kraju zalijte biljku još malo odozgo.

Valovi masiraju tijelo i skidaju celulit, a morska voda čisti ten
Valovi masiraju tijelo i skidaju celulit, a morska voda čisti ten

Kockice leda za pravilno hidriranje

Postoji još jedan trik kako da tijekom vrućih ljetnih dana ne pretjerate u zalijevanju jer to može biti kobno za određene biljke, na primjer, orhideje jer one ne podnose zadržavanje vlage oko korijena. Tada će vam dobro doći kockice leda.

Jednom tjedno u teglu, na zemlju oko biljke, stavi se veći komad leda ili nekoliko manjih, ovisno koliko je velika. Odličan izbor su one iz zamrzivača koje inače koristite za rashlađivanje pića. Led polako otpušta vlagu pa korijen ima dovoljno vremena da vodu apsorbira polako i ispravno.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera
LAKŠE DO ZADOVOLJSTVA

Prema dijelovima lica i prstiju odredite veličinu vagine ili penisa potencijalnog partnera

Drevna mudrost priznaje da nije baš sve u dužini i debljini, već postoje tehnike i položaji u seksualnom činu zahvaljujući kojima uz puno vježbanja i prilagodbe jedno drugom možemo nadoknaditi nedostatke