Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Trikovi kako dobiti savršeno definirane, lijepe i sjajne kovrče

Trikovi kako dobiti savršeno definirane, lijepe i sjajne kovrče

Raščerupana kosa su zapravo dehidrirane kovrče koje samo čekaju da se uz vašu pomoć definiraju. Redovita upotreba maske ili bogatog regeneratora pomaže u tome, objašnjava frizerka iz Velike Britanije

VIDEO

'Curly Girl Method' (metoda kovrčave djevojke) je tehnika sve popularnija među ženama kovrčave kose koje žele da im lokne izgledaju savršeno, definirano, sjajno...

POGLEDAJTE VIDEO o ženi koja bolje izgleda sa sijedom kosom nego pofarbanom:

Pokretanje videa...

Prestala je bojati kosu 01:10

Ova metoda je više skup pravila nego jednostavna tehnika, a osmislila ju je frizerka Lorraine Massey iz Velike Britanije kako bi pomogla ženama s kovrčavom kosom da postignu najsnažnije i najzdravije moguće kovrče. I ona sama ima kovrčavu kosu pa iz vlastitog iskustva zna koliko je takva kosa zahtjevna.

Kao prvo, savjet je prati kosu šamponima koji ne sadrže sulfate, jer pomažu održati prirodnu razinu vlage u kosi bez uklanjanja prirodnih ulja, kako to rade proizvodi sa sulfatima.

Dok puštate šiške: 5 frizura koje ćete lako oblikovati svaki dan
Dok puštate šiške: 5 frizura koje ćete lako oblikovati svaki dan

Kovrčava kosa je po prirodi vrlo suha jer prirodnim uljima treba više vremena da obuhvate cijelu vlas. Šamponi sa sulfatima takvu kosu dodatno isušuju pa umjesto lijepo definiranih kovrča, glavom dominira raščerupana, ispucala kosa. 

Drugi korak je - obvezno korištenje hidratantnog regeneratora, i to obilato. On pomaže održati vlagu u vlasima. Preporuka je uzeti punu šaku regeneratora, nanijeti ga na mokru kosu i dobro je raščešljati prije ispiranja. Češljanje pomaže da kovrče kasnije budu ljepše. 

Dobro je povremeno na kosu staviti i hidratantnu masku.

- Upotreba hidratantnog regeneratora je ključna. Raščerupana kosa su zapravo dehidrirane kovrče koje samo čekaju da se uz vašu pomoć definiraju. Redovita upotreba maske ili bogatog regeneratora pomaže u tome - objašnjava frizerka.

Top 17 frizura za plavokose žene
Top 17 frizura za plavokose žene

Nakon ispiranja regeneratora, kosu omotajte ručnikom od mikrofibre da dobro pokupi vlagu. Potom nanesite gel - razmažite ga po dlanovima pa nanosite laganim podizanjem dijelova kose.

- Nanosite gel na mokru, regeneriranu kosu i zatim je sušite. Potrebno vam je puno više gela nego što se čini normalnim. Da, možda će vam se isprva to činiti pomalo neprirodnim, ali to je ono što će stvoriti podlogu za definiranje vaših kovrča - pojasnila je.

- Kad je kosa posve suha, jednostavno rukama 'gnječite' kosu kako biste razbili sloj gela i oslobodili lijepo oblikovane kovrče - savjetuje.

Još nekoliko savjeta za savršene kovrče

- Da bi proizvod bio sukladan sa 'Curly Girl Method', ne smije sadržavati sulfate, silikone, voskove, mineralna ulja i većinu alkohola. Također, grubo sušenje i aparati za kosu koji se zagrijavaju su zabranjeni. Dakle, ako inače posežete za fenom kako biste kosu brže osušili, razmislite ponovno. Vrući aparati doista mogu oštetiti kosu, posebno onu kovrčavu. Prekomjerna uporaba će promijeniti teksturu vaše kose i uzorak kovrča, pa je to najbolje izbjegavati - savjetuje frizerka.

Ako već morate koristiti fen, tad ga stavite na skroz nisku temperaturu i lagano puhanje. Svakako koristite široki okrugli dodatak za sušenje kako kosa ne bi letjela na sve strane.

Nije mudro niti grubo trljati kosu ručnikom.

- Trljanje će doista poremetiti formiranje kovrča i izazvati razbarušenost, stoga je vrijeme da se naviknete na sušenje tapkanjem, ako već ne koristite ručnik od mikrovlakna koji odlično upija vlagu iz kose - dodala je i naglasila da se kosa ne češlja bilo čime, već na tržištu postoje češljevi i četke napravljeni specijalno za kovrčavu kosu.

Za top volumen kose: Napravite si hit blowout frizuru iz ‘90-ih
Za top volumen kose: Napravite si hit blowout frizuru iz ‘90-ih

Važno je i biti strpljiv jer put do lijepih kovrča po ovoj metodi ovisi i o tome koliko je kosa suha i oštećena od prethodnih, pogrešnih tretmana. Osim toga, to ovisi i o brzini rasta vlasi i njihovom obliku.

- Na primjer, kosi koja je bila puno izložena visokim temperaturama vjerojatno će trebati više vremena da postane lijepa, nego onoj koja je sušena kako treba. Osim toga, kosa svake osobe je drugačija, raste različitom brzinom i drugačije je oblikovana - kaže frizerka.

- Vjerujte ovoj metodi i pokušajte je se držati što je više moguće - zaključila je, a prenosi myimperfectlife.com

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Počela sam vježbati jogu, evo koje sam pozitivne promjene osjetila u svom tijelu i držanju'
ODLIČNA VJEŽBA

'Počela sam vježbati jogu, evo koje sam pozitivne promjene osjetila u svom tijelu i držanju'

Ovo su dobrobiti koje je Sarah Regan osjetila iz prve ruke nakon što se redovito počela baviti jogom, radi se o vježbama za čitavo tijelo - od vrata do stopala