Lifestyle

Komentari 5

Trikovi kako si olakšati čišćenje snijega i kada izbjegavati sol

Trikovi kako si olakšati čišćenje snijega i kada izbjegavati sol

Kada pomislite na posipanje puta kako se ne bi zaledio, imajte na umu da se kamena sol ne koristi na betonskim površinama jer može pogoršati stanje pukotina ili doprinijeti mrvljenju površine

Vrlo je jednostavno. Pošpricajte lopatu s prednje i stražnje strane jestivim uljem - snijeg će samo sklizati s nje. Također, ne čekajte da vas snijeg zatrpa pa onda krenete tražiti lopatu, pripremite je već danas.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kada čistite snijeg, držite lopatu bliže tijelu - bit će vam lakše, a i smanjit ćete pritisak, a time i rizik od ozljede ruku, ramena ili leđa. Imajte na umu da je lakše očistiti snijeg zabacivanjem sa strane nego guranjem sve veće hrpe ispred sebe.

Držite lopatu pola centimetra od tla dok čistite snijeg kako ne bi oštetili površinu puta ili dvorišta. Osim toga, birajte plastičnu lopatu za snijeg za čišćenje površina od cigle ili pločica jer ih metalne oštrice mogu oštetiti. 

Još nekoliko korisnih savjeta:

Kada pomislite na posipanje puta kako se ne bi zaledio, imajte na umu da se kamena sol ne koristi na betonskim površinama jer može pogoršati stanje pukotina ili doprinijeti mrvljenju površine. Bolji izbor za posipanje betona je kalcijev klorid.

Pokušajte napraviti zabavu od čišćenja snijega pa 'zaposlite' djecu da prave velike lopte od snijega i kotrljaju ih dalje od staze po kojoj hodate. Ipak, ovakva metoda uklanjanja snijega moguća je jedino ako je snijeg gust, mokar i ljepljiv - od suhog i mrvičastog ne možete napraviti kuglu jer se odmah raspadne, a tada pomaže jedino lopata.

I još jedan koristan savjet, prije čišćenja dvorišta i prilaza od snijega, očistite svoj automobil kako kasnije ne bi zatrpali snijegom ono što ste već očistili, otkriva portal msn.com.

Najčitaniji članci