Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Trikovi kako ukloniti mrlje od dezodoransa - svježe, ali i stare

Trikovi kako ukloniti mrlje od dezodoransa - svježe, ali i stare

Namočite mali ručnik hladnom vodom pa ga iscijedite. Stavite na njega nekoliko kapi deterdženta, ali nemojte pretjerivati. Lagano protrljajte mrlju kako bi se stvorila pjena i nježno trljajte

VIDEO

Uklanjanje svježih mrlja od dezodoransa

Mrlje ostaju kada u žurbi stavimo dezodorans i odmah se odjenemo. Srećom, takve svježe bijele mrlje jednostavno je ukloniti uz pomoć malo deterdženta za pranje posuđa, kažu stručnjaci Koledža za obiteljske i potrošačke znanosti pri Sveučilištu Georgia u SAD-u. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:36

Postupak je ovakav:

Namočite mali ručnik hladnom vodom pa ga iscijedite. Stavite na njega nekoliko kapi deterdženta, ali nemojte pretjerivati da vam kasnije ne bi ostale mrlje od deterdženta. Lagano protrljajte mrlju kako bi se stvorila pjena.

Nježno trljajte dok mrlja od dezodoransa ne nestane. Potom ručnik isperite i njime prebrišite odjeću kako biste uklonili ostatke deterdženta. Poželite li odmah odjenuti taj komad, suzdržite se od sušenja mokrog dijela sušilom za kosu. Nikada se dio odjeće zamrljan dezodoransom ne tretira vrućim zrakom ili peglom. Kombinacija ostataka kemikalija i topline mogla bi uništiti tkaninu.

Ovih 7 stvari nikada ne radite prije ili nakon vođenja ljubavi
Ovih 7 stvari nikada ne radite prije ili nakon vođenja ljubavi

Uklanjanje starih mrlja od dezodoransa

Antiperspiranti se znaju nataložiti na odjeći, posebno ako se redovitim pranjem ne uklone sve čestice zalijepljene za tkaninu. I tu pomaže deterdžent za pranje posuđa, no postupak je nešto drugačiji. 

Deterdžent se nanosi direktno na suhu mrlju i nježno se prije pranja protrlja starom četkicom za zube. Moguće je da ćete morati ovaj postupak ponoviti nekoliko puta prije nego tvrdokorna mrlja nestane.

Na tržištu postoje posebna sredstva za uklanjanje mrlja, ali prije upotrebe svakako provjerite smijete li tkaninu tretirati njime da je ne biste uništili. Ukoliko na etiketi odjeće piše da samo kemijsko čišćenje dolazi u obzir, tada zaboravite čišćenje kupovnim sredstvima.

Također, ako odjeća može podnijeti kupovno sredstvo za uklanjanje mrlja, svakako se pridržavajte uputa i ne držite ga na mrlji dulje nego što je navedeno. Na kraju operite odjeću u toploj vodi, prenosi purewow.com.

Trikovi za jednostavno uređenje stana koji je namjenjen najmu
Trikovi za jednostavno uređenje stana koji je namjenjen najmu

Najčešće pogreške kod nanošenja dezodoransa

Britanska liječnica dr. Dawn Harper upozorila je na najčešće pogreške koje ljudi rade kada stavljaju dezodorans što rezultira smanjenom učinkovitošću u zaštiti od stvaranja od neugodnog mirisa.

Nanošenje odmah nakon tuširanja ili buđenja

Nanošenje odmah nakon tuširanja je pogreška koju radi jako veliki broj ljudi, jer nam je svima nekako logično da nakon tuširanja stavimo dezodorans, ali zapravo logike u tome nema. Naime, vlažna koža teško apsorbira bilo što, a posebno dezodorans pa većina njega završi na odjeći. 

Također, dr. Harper savjetuje stavljanje dezodoransa u večernjim satima, ne ujutro odmah nakon buđenja, jer tako ima dugotrajniji učinak. 

Kako mrlje od maskare ukloniti sa svih površina i materijala?
Kako mrlje od maskare ukloniti sa svih površina i materijala?

Odijevanje odmah nakon nanošenja ili pretjerivanje s količinom

Dr. Harper napominje kako bi trebalo pričekati da se dezodorans nakon nanošenja osuši na koži, i tek tada krenuti s odijevanjem. Također, ne bi ga trebalo koristiti svaki dan. Zapravo, dr. Harper tvrdi da je dovoljno staviti ga jednom do dva puta tjedno, prenosi Independent.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru