Lifestyle

Komentari 4

Trikovi kako utišati škripavi pod u domu - bez prevelikih radova

Trikovi kako utišati škripavi pod u domu - bez prevelikih radova

Stariji podovi imaju tendenciju da škripaju i pucketaju čak i kad nitko u kući nije u pokretu. Ali, uz ovih par trikova možete utišati stare podove i kretati se bez straha da nekoga ne probudite

Boravak u starijoj kući je iz mnogo razloga posebno iskustvo. Od arhitektonskih detalja koji se rijetko vide u modernim domovima i slojeva boje i tapeta, do posebnih antikviteta, stare kuću definitivno imaju 'ono nešto'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kuća za odmor

Međutim, neke neobičnosti starijih domova teško je zanemariti, a kamoli propustiti – poput podruma koji prokišnjava, malenih rasklimanih ormara ili trepereće struje - što rođaci rutinski označavaju kao 'karakter' ili 'šarm' doma. Škripavi podovi od tvrdog drva također spadaju u ovu kategoriju.

To je ona jedna stvar koja će te izdati dok se kasno u noć vračaš s izlaska ili moraš već treći put na WC. Stariji podovi imaju tendenciju da škripaju i pucketaju čak i kad nitko u kući nije u pokretu.

Srećom, postoje načini da se ti 'nezahvalni' zvukovi utišaju. Prvo morate locirati izvor škripanja ili pucketanja - nešto što ona kaže je posao za dvije osobe.

Neka se jedan od vas spusti nu podrum (pa ako je škripa u prizemlju), dok druga hoda okolo po škripavom podu u prizemlju. Onaj tko je na nižoj razini trebao bi moći točno odrediti (ili približno) odakle potječe zvuk.

Odatle imate nekoliko različitih opcija, ovisno o tome želite li brzi popravak ili nešto trajnije i želite li riješiti problem odozgo ili odozdo.

Od ispod

Nekoliko načina za popravljanje bučnog poda odozdo uključuju:

1. Namažite malo građevinskog ljepila ili stolarskog ljepila na tanku drvenu daščicu, a zatim nježno tapkajte njome između greda i podloge poda, 'pazeći da ne udarite tako jako da ošteti pod', napominje Lisa Kaplan Gordon, nagrađivana spisateljica koja dugi niz godina se bavi i piše o nekretnine realtor.com, Yahoo, AOL i druge magazine.

2. Ako postoji veći razmak, možete upotrijebiti pištolj za fugiranje kako biste ga napunili građevinskim ljepilom između podloge i grede.

Odozgo

U međuvremenu, evo nekoliko načina da utišate svoje podove odozgo, još jednom, prema Gordon:

1. Pospite talk u bučne pukotine, pokrijte područje ručnikom ili krpom i pažljivo prođite po njemu da se sve slegne, piše Lifehacker

- Prah djeluje kao lubrikant koji zaustavlja trljanje koje uzrokuje buku - objašnjava ona.

2 . Zabijte čavle s prstenastim podovima (prekrivene malim prstenovima koji sprječavaju da se čavao s vremenom izvuče) ili čavle prekrivene cementom u procjene između dijelova podnih dasaka koje se trljaju, savjetuje Gordon.

3. Ako je škripa uzrokovana odvajanjem podnih dasaka od podloge, možete zabiti dva čavala pod suprotnim kutovima od 45 stupnjeva u grede, a zatim upotrijebite drveno punilo za rupe, piše Lifehacker.

Najčitaniji članci