Lifestyle

Komentari 0

Trikovi koji olakšavaju kuhanje

Trikovi koji olakšavaju kuhanje

Kuhanje može oduzeti puno vremena i to je često jedan od glavnih razloga zašto ponekad radije naručimo dostavu ili kupimo već gotovo. Ovi trikovi će vam olakšati i ubrzati kuhanje

Amaterski kuhari na TikToku podijelili su svoje trikove koji znatno smanjuju vrijeme za pripremu obroka.

Od 'pravog načina' za usitnjavanje luka do metode uklanjanja tetiva, ovi će savjeti postati dio vaše svakodnevne rutine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uklonite tetive za nekoliko sekundi

Ako ne uklonite ove bijele žilave tetive s pilećih prsa, možete na kraju dobiti žilavo meso. TikTok korisnica Rae podijelila je svoj jednostavni trik kako ih se riješi za samo par sekundi uz pomoć vilice i papirnatog ručnika.

Tetivu stavi kroz sredinu vilice te ju primi papirnatim ručnikom. Zatim vilicu brzo povuče prema dolje, dok drži tetivu. Tako cijelu tetivu izvadi iz piletine u samo nekoliko sekundi.

Pogledajte ovaj trik i u videu:

Trik sa češnjakom

Guljenje češnjaka nam često zadaje probleme. Prsti  budu ljepljivi i danima 'mirišu' na češnjak. 

Korisnica TikToka Olivares Barce je podijelila video brze metode uklanjanja svih češnjeva iz glave češnjaka, a sve što joj je trebalo bio je mesarski nož.

Ona je jednostavno okrenula češnjak na bok i s nožem prepolovila češnjak. Zatim je češnjak okrenula i nožem udarila po njemu - klinčići su odmah ispali.

Pogledajte u videu:

Trik s lukom

Jedan amaterski kuhar je otkrio kako sjecka luk na četvrtine kako bi postupak bio puno lakši. Zatim  svaku četvrtinu okrene na bok, isjecka je, a zatim preokreće prije nego je isjecka uzdužno.

Vrlo je lako i stvara savršene kockice.

Trik sa slaninom

Ako želite napraviti sendvič samo za sebe sa slaninom ovaj trik je ono što vam treba. Umjesto da svaki komad slanine položite pojedinačno ispod roštilja, Erica Kuipera isprepliće četiri da se brže ispeku i ne raspadnu u sendviču, piše The Sun.

Pogledajte:

Najčitaniji članci