Lifestyle

Komentari 0

Trikovi s kojima ćete nanositi rumenilo kao profesionalac

Trikovi s kojima ćete nanositi rumenilo kao profesionalac

Svi vole zdravo rumenilo, ali ponekad nam je potrebna pomoć umjetnih rumenila kako bi postigli besprijekoran izgled. Uz ove trikove više nećete imati problema s prejakim rumenilom ili krivom nijansom

Postoji, bez šale, deseci načina nanošenja rumenila. Rumenilo može u trenu promijeniti vaš izgled, ovisno o tome gdje ga nanosite: tapkate ispod korektora za prirodno ružičasto rumenilo ili bilo gdje drugdje na lice... 

POGLEDAJTE VIDEO: kako šminkaju vizažisti?

Od samih vizažista nabavili smo nekoliko ovih tutorijala i zaokružili ih u jedan paket savjeta za korištenje rumenila. Evo, naš glavni vodič za nanošenje rumenila kao profesionalac:

1. Prvo odaberite svoje rumenilo

Vaš izbor proizvoda zasigurno može utjecati na način na koji ga primjenjujete. Prije nego što se odlučite za rumenilo imajte na umu što želite postići.

Tekstura

Kada je u pitanju nanošenje rumenila, tekstura je sve. Kremasta rumenila mogu se stopiti s kožom i lijepo se stopiti s drugim kremama ili tekućim proizvodima za šminku - rumenila u prahu, s druge strane, moraju se nanositi na kreme kako bi izbjegli guljenje.

Nijansa

Što se tiče nijanse, možete nositi rumenilo koje god vam se sviđa. Da ne spominjemo, podebljane i jarke boje univerzalno su laskave - probajte fuksiju ili jarko crvenu. Ali ako tražite najprirodniju nijansu rumenila, možda biste željeli uskladiti svoje podtonove.

- Samo je pitanje pronaći pravu dubinu boje. Čista formula u usporedbi s ultrapigmentiranom dat će potpuno drugačiji učinak, čak i ako su iste boje - kaže slavna vizažistica Mary Irwin.

Maslinasti podtonovi najbolje pristaju uz nijanse breskve, ruže ili ljubičaste, koje nadopunjuju zeleni ton, a da ne izgledaju previše sivo.

2. Pokušajte prirodno crvenjenje

Za najprirodniji izgled rumenila (kao što je povećanje kisika i hranjivih tvari u stanicama vaše kože nakon brzog trčanja), Irwin preporučuje prethodno pomiješati rumenilo i nježno ga utisnuti u kožu kako biste lagano prenijeli boju.

Pixsell

- Uzimam malo kremastog rumenila i umjesto da ga stavljam prstima, stavljam ga na dlanove - samo na mesnati dio ispod zgloba palca. Tada je potreban samo brzi pritisak na kožu kako bi izgledala kao da je u pitanju prirodno lagano crvenilo - objašnjava ona.

3. Miješajte šminku

Drugi način da svladate taj sjaj 'iznutra' je da da stavljate u slojevima. 

- Nakon što na jagodice nanesete kremasto rumenilo, nanesite podlogu na područja na kojima želite da zasićenost i rumenilo budu najjači. Potom podlogu (foundation) namažite preko cijelog lica - savjetuje slavna vizažistica Katie Jane Hughes.

I dalje biste trebali moći primijetiti provirivanje rumenila kroz podlogu, baš poput prirodnog rumenila.

4. Istaknite oblik lica

Općenito pravilo: nanošenje rumenila izvana prema unutra na jagodicama stvara meku punoću, dok blendanje prema sljepoočnicama stvara dojam podizanja i definiciju. I najbitnije za svaki oblik lica je sljedeće:

Okruglo lice: Budući da okrugla lica nemaju oštre kutove, možete dodati određenu definiciju i oblik  oštrijim nanošenjem rumenila. 

- Nanesite rumenilo izravno na jagodice i pomiješajte kako biste stvorili iluziju isklesanih jagodica - predlaže vizažistica Alexandra Compton, voditeljica razvoja proizvoda u Credu.

Kvadratno lice: Uglate crte lica možete ublažiti nanošenjem rumenila na jabučice i izravno ispod očiju. 

- Skrenut ćete pozornost prema središtu lica - kaže Compton i malo zaokruži obraze.

Dijamantno lice: Dijamantna lica već imaju visoke jagodice - dodatno ih naglasite rumenilom u obliku slova C od sljepoočnica prema unutra.

Srcoliko lice: Srcolika lica - s užom čeljusti i širim čelom - mogu dobro proći s onim što Compton naziva 'halo efektom' rumenila. Najviše pigmenta stavite na jabučice obraza kako bi bile u centru pažnje, a zatim razmažite rumenilo prema sljepoočnicama kako biste nadopunili te prirodno visoke jagodice.

Ovalno lice: Ovalni oblici lica obično nemaju oštre kutove, ali imaju blago zakrivljene vanjske rubove. Uz to, dodavanje ili omekšavanje kutova nije potrebno - ali uvijek možete oblikovati lice ako želite tako što ćete staviti rumenilo na najvišu točku jagodica.

Pravokutno lice: koncentrirajte rumenilo na jabučice obraza kako biste unijeli punoću. Također možete nanijeti rumenilo u ravnoj liniji od zjenica prema van. Pravokutna lica obično su duža nego što su široka, a ravna primjena može malo skratiti lice.

5. Nijansiranje sunčanih tonova

Kako biste dobili sjaj koji ljudi inače imaju nakon odmora, nanesite rumenilo do sljepoočnica i u liniju kose nakon što narumenite obraze - to dodaje boju mjestima koje bi sunce prirodno pogodilo. Nanesite malo pigmenta preko nosa.

6. Isprobajte monokromatski izgled

Za one koji vole minimalističku šminku idealan odabir je monokromatski izbor šminke koji se potom koristi na svim dijelovima lica.

Na primjer, ako kremasto rumenilo nanesete na jagodice, upotrijebite istu boju i nijansu na kapcima i usnama. Možete čak i podebljati sa živopisnom bojom (fuksija, crvena, ljubičasta, itd.), a da pritom izgled ostane minimalistički.

7. Lifting 

Mnogi nanose rumenilo na jabučice obraza - ali vizažisti to ponekad izbjegavaju. Vidite, to obično djeluje šarmantno kad ste mladi jer su vaši obrazi puni, ali s godinama jabučice padaju pa ako nanesete rumenilo na tim mjestima, može povući obraz prema dolje i stvoriti iluziju opuštenosti lica.

Umjesto toga, Compton preporučuje fokusiranje rumenila 'izravno ispod zjenice oka' prije nego ga nanesete na obraze. 

- Ovo će stvoriti efekt podizanja - kaže ona.

8. Ne smijte se tijekom nanošenja rumenila

Suprotno općem mišljenju, Compton kaže da se tijekom nanošenja rumenila ne smijete smješkati. Smijanje podiže jabučice i stvara punašne, živahne krugove - ali te jabučice nakon prestanka smijanja padaju natrag na svoje mjesto, a s njima i dio lica koji je istaknut rumenilom. 

Ona preporučuje nanošenje rumenila na opušteno lice jer ćete tako točno znati gdje ga treba nanijeti kako biste postigli prirodni 'podižući' sjaj obraza.

9. Maknite višak rumenila

Svima se dogodilo da se zaigraju s rumenilom i lice im izgleda tri nijanse tamnije od vrata i dekoltea. Kako bi skinuli višak rumenila, a ostatak blendali s prirodnom bojom kože, Irwin ima nekoliko trikova u rukavu. 

- Najlakši način da popravite prekomjerno nanošenje je da uzmete čisti kist i zatim izblendate rumenilo i raširite ga koliko god možete - rekla je za mbg

- Također možete koristiti blazinice kako biste tapkanjem skinuli suvišno rumenilo ili nanijeti korektor na područja na kojima želite smanjiti pigment - objasnila je.

Najčitaniji članci