Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Trikovi za bolji izgled od glave do pete: Make up, kosa, koža...

Trikovi za bolji izgled od glave do pete: Make up, kosa, koža...
1

Sitnim trikovima možete postići savršen make up, napraviti idealnu frizuru u dva poteza ili sačuvati maskaru od isušivanja. Tu su i savjeti kako njegovati nokte, izabrati naočale...

VIDEO

Za bolji tonus kože možete iskoristiti sastojke i namirnice iz kuhinje, kao što su aspirin i mlijeko koje je idealno za čišćenje pora. Limun čini čuda za nokte jer im daje sjaj, a šećer je odličan za kovrčanje kose. 

Oči

Želite li dramatičniji pogled, ali bez nametljivog dojma, umjesto tuša koristite crnu olovku i nježno ocrtajte liniju na unutarnjem ruba vašeg gornjeg kapka. To će trepavicama odmah dati gustoću, a izgledat će tamnije. Za što bujnije trepavice koristite ravnu četkicu za vrhove trepavice, ali ne i za korijen i njihovu sredinu, savjetuje vizažistica Juliana Sergot

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Vrlo rijetka boja očiju 00:33

Koristite smeđu maskaru na donjim trepavicama, iako na gornje stavljate crnu. Svjetlija boja otvara oči. Iscrtajte unutrašnje linije očiju jer ćete tako postići seksi izgled. Kako bi spriječili isušivanje maskare, nemojte "pumpati" zrak guranjem i vađenjem četkice. Umjesto toga četkicu izvadite jedanput, ako postoji višak, odstranite ga od rubove tube tako da vam ostane dovoljno za trepavice, a maskara se neće isušivati.

Također, jarke boje ne stoje svima, posebno narančasta - i treba je znati nanijeti. Kako bi ova boja postala uočljiva jer se lako stapa s bojom kože, nanesite malo mat bijelog sjenila oko očiju. A, kako bi postigli mekši izgled, koristite maskare u boji koje ističu vašu prirodnu boju očiju, poput plave i zelene te svjetlije nijanse sjenila.

Obrve definiraju strukturu lica i područje oko očiju. Najbolji dojam ostavljaju srednje debele obrve, dok tanje "dodaju" godine. Boja treba biti ista kao i vaša prirodna boja kose, ili za nijansu tamnija.

Fotolia

Usne

Ukoliko je vaša olovka za usne ili oči premekana i ne možete njome iscrtati ravnu liniju stavite je na nekoliko minuta u zamrzivač. Nakon što je izvadite povucite par crta preko zapešća ruke kako bi se malo zagrijala. Nakon toga spremna je za upotrebu.

- Ne možete li se odlučiti koja vam boja ruža za usne najviše odgovara, stisnite jagodicu srednjeg prsta. Vidjet ćete intenzivno crvenu ili ružičastu boju, a to vam može biti vodič - tvrdi vizažistica Natsumi Watanabe

Boja ruža nije uvijek onakva kakva izgleda. Prije nanošenja stavite malo pudera na usne kako bi dobili pravu boju. Na taj način će i ruž duže trajati. Tamni ruž može biti riskantan. Nanosite ga lagano, razmažite te obrubite odgovarajućom nijansom olovke, kako ne bi izgledali prenapadno. Također, uz balzam, usne izgledaju svježije. No nanesite li ga ispod obrva i na jagodice dobit ćete prirodan sjaj kože.

Ten

Bobice svježeg grožđa narežite popola, i zatim te polovice stavite na lice i trljajte ih kružnim pokretima. Kiselina djeluje na lice kao antioksidans što rezultira svjetlijim tenom. Umjesto vode za parenje lica, koristite vruće mlijeko. Mlijeko zagrijte do razine ključanja, a potom stavite lice iznad njega i pokrijte se ručnikom kako bi para izlazila direktno na vaše lice. Mliječne kiseline čiste pore i čine vašu kožu čistom, ističe vizažistica Ruby Hammer

Ako želite sjajnu kožu, iskoristite jogurt iz hladnjaka. Stavite ga na lice, ostavite 20 minuta, a zatim isperite i kockicama leda ublažite napuhnutost. Pomaže i aspirin.

Top trikovi kako omekšati pete i stopala domaćim pripravcima
Top trikovi kako omekšati pete i stopala domaćim pripravcima

- Smrvite dvije tablete aspirina i pomiješajte ih sa žlicom meda, a zatim smjesu nanesite na lice i ostavite da djeluje 20 minuta. Aspirin sadrži betahidroksilne kiseline koje osvježavaju lice, a i dio su većine maski za lice - savjetuje Shelley Barrett iz australske kozmetičke tvrtke ModelCo i dodaje ja, dodate li kap ulja za lice u dnevnu kremu, koža će biti sjajnija, a i bolje ćete je pripremiti za šminkanje. 

Puder u prahu nanosite od smjera čelo, nos i brada i to velikim mekanom četkicom. Minerali će se stopiti s uljima u vašoj koži, pa ćete izgledati kao da ni niste našminkani. Nikada ga ne primjenjujte na donjim jagodicama. Umjesto toga koristite prste i nanesite ga na jagodice, od dolje prema van, savjetuje vizažist Daniel Sandler

Kosa

Kako biste izbjegli sivilo kose, suhi šampon stavite na četku za kosu i zatim lagano češljajte od korijena prema vrhovima. Vaša kosa će izgledati sjajno i čisto. Za lakše oblikovanje kovrčave kose iskoristite šećer. Stavite šest žličica šećera u vodu i zagrijte, a zatim stavite bočicu i poprskajte po kosi. Na kosu zatim stavite viklere i držite neko vrijeme, savjetuje frizer Johnnie Sapong.

Minerali iz tvrde vode uništavaju boju vaše kose. Zato obavezno koristite regeneratore i pakunge koji omekšavaju vodu zbog čega će vaša boja trajati dulje.

Nokti i stopala

Kako bi imali glatke nokte koristite multifunkcionalne rašpice s nekoliko različitih podloga, od grubih do završnih finih, kako bi ispravili sve nepravilnosti. Nokti će biti bez mrlja i vratit će im se prirodni sjaj ako ih istrljate svježom polovicom limuna, a zatim ih stavite u mješavinu vode i sode bikarbone na nekoliko minuta. 

Super trikovi: Kako šminkom postići 10 godina mlađi izgled
Super trikovi: Kako šminkom postići 10 godina mlađi izgled

Na stopala nanesite kombinaciju losiona za tijelo i morske soli te ostavite da djeluje. To će smekšati grubu kožu, a limun omekšati nokte. I noge traže pozornost! Najbolje ih "hrane" hidratantna mlijeka za tijelo, ulja s ružom i shea maslacom, napominje Geraldine Howard iz Aromatherapy Associates. 

Naočale

Prilikom odabira naočala, pazite na ton kože i boju očiju. Ako imate topli ten i boju kose, izaberite brončane ili smeđe okvire. Hladnijoj puti odgovaraju svjetlije nijanse kao što su bijela, srebrna, plava i siva.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru