Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Trikovi za nanošenje podloge za svaki oblik ženskog lica

Trikovi za nanošenje podloge za svaki oblik ženskog lica
4

Okruglo lice sjenča se tamnijim puderom po liniji čeljusti, dok će duguljasto lice 'skratiti' tamno sjenilo na vanjskom kutu oka, a gusti puder spasit će malo kreme

VIDEO

Budući da sve žene vole izgledati lijepo i dotjerano, savjeti stručnjaka pomoći će pri naglašavanju ljepote. Nakon što se u Hollywoodu počelo primjenjivati matematičko računanje proporcija lica i njegove simetrije, stručnjaci su ustanovili kako je savršeno proporcionalno lice imala jedino glumica Grace Kelly. Stoga se svi ostali koji nisu blagoslovljeni savršeno simetričnim licem trebaju pouzdati u savjete vizažista kako bi naglasili prirodnu ljepotu, a sakrili nesavršenosti.

Ovalno lice

Sretnice s ovalnim licem mogu si dozvoliti eksperimentiranje šminkom jer ne trebaju obraćati posebnu pozornost pri stavljanju podloge, dok ostale trebaju slijediti jednostavna pravila sjenčanja pojedinih dijelova lica, kako bi naglasile ono što je na na njemu lijepo, a sakrile nepravilnosti.

Okruglo lice

Karakterizira ga kratka udaljenost između brade i čela te veća udaljenost od jednog obraza do drugog, tako da je lice gotovo jednake širine kao i duljine. Žene s ovim oblikom lica najveću pažnju trebaju pridati oblikovanju obrva te se kloniti oštrih lukova jer će dodatno zaokružiti lice. Efekt duljine će se postići sjenčanjem linije čeljusti obraza i sljepoočnica s tamnijom nijansom podloge, dok se na ostatak lica nanosi svjetlija boja podloge.

Kockasto lice

Jednake je širine duž čela, preko obraza te od početka do kraja čeljusti. Žene s takvim licem tamnijom bojom pudera trebaju naglasiti središnji dio čela i brade, uključujući i nos te područje između obrva. Rumenilo treba biti diskretno i u mat boji kako bi se umanjio volumen obraza.

Duguljasto lice 

Ima visoko postavljene jagodice, dugačko čelo i izraženu bradu, a lice je dulje nego što je široko. Žene s takvim oblikom lica trebaju primijeniti svjetliju podlogu na područje sljepoočnica, obraza i donjeg dijela čeljusti. Ostatak lica rezerviran je za tamniju  podlogu. Rumenilo treba nanositi u visini ušiju prema nosu. Lice će vizualno skratiti i sjenilo u tamnijoj boji na vanjskom kutu oka.

Trokutasto lice

Lice koje oblikom podsjeća na obrnuti trokut karakteriziraju usko čelo i jagodice te široka linija čela. Šminkom treba ublažiti donji dio lica, nanošenjem pudera boje tena na to područje kako se ne bi naglasili obrazi ili brada. Tamniju nijansu treba primijeniti na sljepoočnice te se ne preporuča pretjerivati sa šminkom na očima. Obrve se mogu naglasiti sjenilima kako bi privukle pažnju na gornji dio lica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa