Obavijesti

Lifestyle

Komentari 124

U braku ste i fali vam akcije u krevetu? Ova rješenja pomažu

U braku ste i fali vam akcije u krevetu? Ova rješenja pomažu
4

Osim seksa postoje i drugi ključni elementi koji su potrebni u braku. Dosljedna i otvorena komunikacija sprječava stvaranje ljutnje. Imperativ je da se oba partnera slažu oko toga što je prioritet u njihovom odnosu

VIDEO

Bez obzira jeste li u braku ili u dugoj vezi možda se često pitate - koliko bi se trebali seksati. Staro je to pitanje koje se često iznova pojavljuje, no važnije je pitanje možete li imati sretnu vezu bez ikakvog seksa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Spavala je s tatinim prijateljem 00:59

Nameće se daljnje pitanje - je li seks sve, ali i kraj svega ako brak želi preživjeti, a kamoli napredovati; je li nedostatak seksa automatski znači da je gotovo...

Neki stručnjaci smatraju da seks nije uvijek jednak 'uspjehu', a njegov nedostatak također ne predstavlja kraj za vezu, ali morate željeti isto.

Prema Courtney Boyer, stručnjakinji za veze i seksualnost, seks nije bitan.

Najelitniji svjetski seks klub: 'Svi gosti moraju poštovati jedno jednostavno pravilo'
Najelitniji svjetski seks klub: 'Svi gosti moraju poštovati jedno jednostavno pravilo'

- Važnost seksa ovisi o svrsi veze. Nažalost, većina modernih brakova stavlja veliki pritisak na svakog partnera da zadovolji sve potrebe onog drugog, a to jednostavno nije realno. Većina romantičnih veza stavlja veliki naglasak na seks, posebno na početku, ali ono što sam shvatila jest da brakovima nije potreban seks da bi bili 'uspješni'. Ako jedan ili oba partnera iskreno ne žele seks, ta veza i dalje može funkcionirati, ali samo pojedinac može odlučiti koliko je seks važan za njih i za vezu. Brak se većim dijelom povijesti nije temeljio na ljubavi ili seksu, a seks unutar braka zapravo je bio samo za rađanje. Smisao je u tome da veza apsolutno može funkcionirati bez seksa, a čak može biti i uspješna, sve dok se obje strane slažu s uvjetima - objašnjava Boyer.

Kate Moyle, stručnjakinja za seks i veze dodaje da je nekima seks način da se osjećaju voljeno, intimno povezano ili željeno, a drugima se seks može činiti manje prioritetnim, donosi The Sun.

- Najvažniji čimbenik je način na koji pregovarate o tim razlikama, a ključno je da se ne radi samo o količini ili redovitosti seksa, već i o vrsti seksa koji oboje volite ili uživate, vrsti dodira i načinu na koji se osjećate. Puno ste više motivirani da budete seksualno otvoreni prema partneru ako je ono što radite zadovoljavajuće, a rutina često može imati suprotan učinak - ističe Moyle.

'Ostala sam u celibatu do braka - u krevetu je čarobno, a na ovo me nitko nije prije upozorio'
'Ostala sam u celibatu do braka - u krevetu je čarobno, a na ovo me nitko nije prije upozorio'

Dakle, što je potrebno da bi veza funkcionirala bez seksa?

- Većina se vjenča jer su zaljubljeni, što obično uključuje element seksualne privlačnosti. Ali mnogi moderni odnosi suprotstavljaju se očekivanjima i krutim ulogama onoga kako bi tradicionalni odnosi trebali izgledati. Neki odlučuju imati zajedničku djecu jer imaju iste vrijednosti i interese, ali nemaju seksualnu privlačnost jedno prema drugom. Neki parovi vole biti romantični, ali ne uživaju u fizičkom izražavanju ljubavi. Najvažnija komponenta koju svaki par treba imati za uspješnu vezu su jasna očekivanja o tome žele li odnos bez seksa, koje potrebe imaju i kako im njihov odnos može zadovoljiti te potrebe - kaže Courtney.

Dosljedna i otvorena komunikacija sprječava stvaranje ljutnje.

- Imperativ je da se oba partnera slažu da seks nije prioritet ili da nije nešto što treba biti prisutno u vezi - ističe stručnjakinja.

Osim seksa postoje, naravno, i drugi ključni elementi koji su potrebni u vezi.

- Iskrenost, otvorenost, povjerenje, ranjivost i ljubav ključni su elementi za funkcioniranje veze. Sjajno je vrijeme za život ako tražite netradicionalnu vezu. Ohrabrena sam kada vidim kako neki stvaraju obitelji i zajednice koje odražavaju njihove želje i snove, a ne osjećaju pritisak da se prilagode romantičnoj monogamiji. Ono što vidim u tim vezama jest da je svaka osoba dovoljno hrabra da odluči i izjavi što joj je potrebno kako bi se osjećala sigurnom, cijenjenom i voljenom. Za neke to uključuje seksualni odnos. A za druge, ne. Znajte da imate izbor istražiti i odlučiti što vam najviše odgovara - naglašava.

Kako ponovno unijeti strast u spavaću sobu

Ako ste zadovoljni, ali zapravo želite malo više seksualno istraživati jedno drugo, Courtney predlaže otvoren razgovor s partnerom. Kada ustanovite da su se vaše potrebe promijenile, kažite to svom partneru, a zatim identificirajte što vam nedostaje i čega ste željni.

- Ako se radi o bliskosti s partnerom, možete li zajedno smisliti načine na koje tu bliskost možete povećati na neseksualne načine, ako vam nedostaje pravi seks, razgovarajte o tome s partnerom. Možda i oni osjećaju isto. Možda i ne osjećaju. Ali nikada ovo ne spominjite iz ljutnje i nikada nemojte koristiti seks kao oružje - savjetuje Courtney.

Kad ste zadnji put spavali goli? Evo zašto to trebate raditi češće
Kad ste zadnji put spavali goli? Evo zašto to trebate raditi češće
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje