Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

U Gradu svetog Nikole očekuje se adventska čarolija za djecu

Grad svetog Nikole, koji se održava peti jubilarni put, 5. i 6. prosinca u Muzeju Grada Zagreba, jedinstven je adventski događaj za obitelji, ponajprije djecu. Bit će pun predstava, radionica, darova...

0 komentara

Adventski ugođaj već je prisutan, a grad polako postaje blagdanska čarolija. Vrijeme je darivanja, veselja i blagoslova. Svaki trenutak posvećen najdražima istinska je vrijednost, koju s puno ljubavi treba njegovati. Posebno kada su najmlađi u pitanju. 
Stoga će Nikola, sa svojim ovogodišnjim domaćinom Muzejom grada Zagreba, prije nego službeno otvori Grad svetog Nikole i ove godine, uz prigodne darove, posjetiti djecu u Klinici za dječje bolesti Zagreb Klaićeva. Tako će, posjetom njihovog zaštitnika, najmlađima koji nisu sa svojim roditeljima u ovo blagdansko vrijeme, donijeti duh Božića.

Foto: FILIP POPOVIC

A kako bi posjet svoj djeci i obiteljima, koji su u mogućnosti posjetiti Grad svetog Nikole u Muzeju grada Zagreba, Opatička ulica 20, bio još bliži, ulaz na ovaj događaj i dalje ostaje besplatan. U predivnom prostoru Kotanyi Gourmet Kluba, uz mirisne zalogaje nagrađivanog chefa Matka Bukoveca i ove smo godine najavili i pozvali ispred medija sve obitelji, djecu, a i sve one koji u sebi nose duh blagdana.

Otvaramo vrata najljepšeg grada

U neobičnu bajku, koja posjetitelje iz godine u godinu ostavlja bez daha, uvest će vas Dječji zbor Zagrepčanke i dečki, koji će u 16 sati uz dolazak Nikole svečano otvoriti događanje. U dvorišnom prostoru predivnog Muzeja grada Zagreba, nakon blagdanskih pjesama posvećenih svetom Nikoli, zaplesat ćemo uz prave majstore i majstorice plesa, natjecatelje iz popularnog Supertalent Show-a, plesnog studia Escape.

 Plesni spektakl koji već nakon toga slijedi izvest će predstavnici plesnog studija Fusion. U svečanom ruhu samog Muzeja grada Zagreba svečano otvorenje obilježit će oba dana čak četiri kulinarska showa koje će nam prirediti Lana Klingor i jedan od najpopularnijih blogera, kada su ukusni recepti u pitanju, Hungry Mile.

Zasigurno jedan od najzanimljivijih dijelova programa, oba dana trajanja Grada svetog Nikole, su kreativne radionice za djecu Eko-Etno furka, koju nam uz snažne poruke o očuvanju okoliša, priprema udruga Abeceda roditeljstva. 

ZA BLAGOSTANJE Ovo su najljepše molitve našim hrvatskim svecima: Anti, Ozani
Kreativne radionice brojne su, a djeca će svojim spretnim rukama izrađivati ukrase iz recikliranog materijala za Čarobnu Šumu živih borova u dvorištu Muzeja te tako stvarati predivan ambijentalni ugođaj iz bajke koju niti odrasli neće željeti propustiti.

Tu su nam i radionice u kojoj će djeca uz obrt s tradicijom od 60 godina Tomica i Marica izrađivati zagrebačke licitare, ali ćemo saditi i biljčice maćuhice uz vodstvo Hortiart Homa. Izvrstan je ovo način da djeca nauče i ponešto o ekologiji i zaštiti okoliša, a i sam sveti Nikola vozit će se u Toyota hibridu cijeli tjedan kako bi ukazao na važnosti zaštite planeta. Smijeh do suza i otkačene fotografije bit će dio rezultata i velikog Kreativnog natječaja koji započinje već 30. 11. uz druženju s Nikolom u gradu, kao dio cjelokupnog programa.

Blagdani sa sportskim uzorima

Najveće uzbuđenje zasigurno će kod mnogih izazvati sportska radionica SmartSport koju će voditi popularni igrači nogometnog kluba Dinamo, a koju nam je omogućila udruga Abeceda roditeljstva. Drugi dan započinjemo ponovno s glazbom koju će nam uz izvođenje najljepših božićnih skladbi izvesti veliki puhački orkestar Željezničar i tako dodatno uljepšati svečanu, blagdansku, razigranu atmosferu. Oba dana mališani će moći pobojati svoja lišca uz Face painting koja je omiljena zabava djece, ali će se zabavljati i uz Likovne radionice i čitanje priča uz pjesnikinju Vesnu Boinović Grubić i književnicu Sanju Kalambura.

Foto: FILIP POPOVIC Posjetitelji će biti počašćeni i razgledom stalnog postava Muzeja grada Zagreba, gdje će ih svakih pola sata, dočekati kostimirani likovi iz nekadašnjeg građanskog života grada Zagreba, koji će ih voditi kroz izložbu iz snova. Žive slike – poznati kostimirani likovi Muzeja grada Zagreba – bit će na raspolaganju za druženje i fotografiranje s djecom, a popularni “profesor Baltazar” s posjetiteljima će dijeliti vesele trenutke u gledanju nagrađivanih animiranih filmova.

Čitaj knjigu uz Alis Pećarić Marić donosi djeci vrlo poučne i edukativne radionice koje se ne propuštaju, stoga pri dolasku odmah rezervirajte svoja mjesta za Vježbaonicu sreće koju će voditi dvije nastavnice i pedagogice Tamara Vučković i Tihana Lipovec Fraculj te radionicu Priče o neustrašivim hrvatskim ženama i neustrašivim klincima pod vodstvom Tatjane Barat koja je namijenjena za djecu od 8 do 14 godina koju će voditi sama autorica knjige. Cilj ove kreativne radionice je ne samo čitanje priča o iznimnim hrvatskim ženama nego i važnost uočavanja vlastitih sposobnosti djece.

Predstave i crtići 

Dvije izvrsne predstave Bajka Kolačić medenjačić u izvedbi Cool igraonice i Zebre su u gradu u plesnom performansu Tala, kao i kontinuirana projekcija prigodnih animiranih filmova studija Recircle oduševljavat će najmlađu publiku oba dana.
Veliko finale zatvaranja Grada svetog Nikole 6.12. obilježit će opće veselje uz proglašenje naj fotografije Fotkaj i osvoji vikend vožnju Toyota hibridom te nastup Twirling Mažoret klub Sveta nedjelja, nakon čega slijedi radost otvaranje velikih pinjata iznenađenja koja u ipak svi najviše volimo.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message