Lifestyle

Komentari 2

U Hrvatsku je došla studirati, a sad izrađuje 'šalice sa stavom'

U Hrvatsku je došla studirati, a sad izrađuje 'šalice sa stavom'

INSPIRACIJA U OKOLINI Idemo delati, nemrem i hoćemo na kavu bile su prve riječi koje je Peruanka Dragitza naučila u Hrvatskoj te ih je preslikala na svoje šalice

Dragitza Raštegorac Grubišić (28) rođena je u Limi, a u Hrvatsku je došla studirati prije četiri godine. Čim je došla, znala je da želi ostati i pokrenula je uspješan posao sa šalicama “Puro Amor”.

Peruanka s hrvatskim korijenima je grafička dizajnerica i komičarka, a inspiraciju za natpise na šalicama dobila je na svojem prvom poslu u Zagrebu.

- Na poslu sam u početku stalno čula ‘nemrem’, ‘delati’ i ‘hoćemo na kavu’. Što sam više razgovarala s ljudima i upoznala hrvatsku kulturu, dobivala sam sve više i više ideja. Sve što je drugima uobičajeno čuti kao ‘ne da mi se’, meni je bilo kao ‘ovo zvuči kao dobar natpis’. Onda sam počela nastupati u Studiju smijeha i ideje su same dolazile kako sam razvijala kreativnost i hrvatski jezik - kaže Dragitza.

Oduvijek skuplja šalice i obožava zanimljive natpise pa je poželjela imati nešto svoje.

- Hrvatski jezik mi je jako zanimljiv ali i težak. Tražila sam šalice s posebnim natpisima, ali nisam našla. Htjela sam nešto kao ‘but first coffee’, ali na hrvatskom. Jedan dan sam bila doma i razmišljala da pokrenem svoj brend te počela maštati o tome kako bi bilo jako cool imati svoj posao u Hrvatskoj - priča mlada kreativka koja trenutačno u ponudi ima različite keramičke šalice i lončiće.

- Sve su sublimacijske šalice, kvalitetno dizajnirane i tiskane. Radim personalizirane šalice po želji klijenata i to se naplaćuju dodatno, ali uvijek mi je draže kad netko naruči jedan od mojih dizajna. Imam ih puno i svaki tjedan imam barem dvije ili tri nove šalice - priča Dragitza.