Lifestyle

Komentari 11

U kući dezinficirajte prekidače, sve ručke, kvake, mikrovalnu...

U kući dezinficirajte prekidače, sve ručke, kvake, mikrovalnu...

Tijekom zime najbolje je zamotati se u deku, piti čaj i gledati TV. Naravno, ako za to nije razlog gripa ili prehlada. Zato je važno znati pravilno čistiti površine u kući da izbjegnete širenje zaraze

Puno stvari možete učiniti kako biste spriječili širenje bolesti tijekom sezone gripe i prehlade. No, dok brinete o pranju ruku i cijepljenju kako biste zaštitili svoje tijelo, trebate misliti i na vaš dom jer je ono jedno od mjesta gdje se možete zaraziti zbog nepravilno očišćenih površina. Naime, virus gripe može živjeti na tvrdim površinama i do 48 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ipak, uključivanje nekih jednostavnih promjena u vašu redovnu rutinu čišćenja može vam pomoći da eliminirate klice koje ulaze u vaš dom. Koristite sredstva za čišćenje koje će ubiti virus gripe, a savjetuje se uporaba sredstava za čišćenje koja sadrže klor, vodikov peroksid, deterdžente (sapun), jodoforme (antiseptici na bazi joda) ili alkohole.

Također, koristite dezinfekcijska sredstva prema uputama na pakiranju: brzo raspršivanje i brisanje nije dovoljno za dezinfekciju. Općenito, trebate nanijeti dovoljno dezinficirajuće otopine koja treba neko odstajati na površini neko vrijeme. (To vrijeme trajanja uvijek je naznačeno na naljepnici)

Razmislite i o korištenju proizvoda za jednokratnu upotrebu. Dezinfekcijske maramice i papirnati ručnici su bolja opcija jer njihovom uporabom nećete širiti klice kao što to može biti slučaj kod ponovne upotrebe krpa, piše Apartment Therapy.

U nastavku stoje savjeti kako očistiti određena područja u domu koja su obično puna virusa i bakterija:

Svako jutro nakon što ustanete:

Svaki put kada čistite kuhinju:

Svaki put kada čistite stolić u dnevnom boravku:

Svaki put kada čistite podove:

Svaki put kada čistite kupaonicu:

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci