Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

U kući neće biti mira bez malog ženskog rječnika

U kući neće biti mira bez malog ženskog rječnika
1

Žene nikada partneru neće reći "idiot si". Ne tim rječima, ali hoće na druge načine pa nauče li ženske riječi, muškarci će oboma poštedjeti živce

VIDEO

U muškom rječniku “ništa” znači upravo i jedino “ništa”, no iz ženskog ugla stvari su dijametralno suprotne. Njima “ništa” znači “svašta”, “sve”... ovisno o okolnostima, no uvijek najavljuje kratko zatišje pred buru jer žene često i rado kažu “ništa” ako im nešto nije po volji, što muškarci u pravilu pogrešno shvaćaju. No to je tek jedan od izraza kojima žene zapravo skrivaju osjećaje, u strahu da ne budu još dublje povrijeđene, s obzirom na to da nemaju vremena ili im se jednostavno ne da raspravljati. Ali duboko u sebi se nadaju da će biti “pročitane”. Dobra je vijest za muškarce da nije posrijedi beskonačno dug popis teško razumljivih pojmova, kako se možda naizgled čini, riječ je o desetak termina, kratkih izjava, koje se učestalo ponavljaju, i to u dosta predvidivim situacijama. Nauče li muškarci prepoznati njihovu terminologiju ljutnje, uvelike će pomoći ženama i njihovoj emocionalnoj stabilnosti, ali prije svega, sebi: prepirki će biti manje i kraće će trajati. A to je sjajna vijest.

>> Ako žena izgovori: “Samo naprijed!”, znajte da to nije dopuštenje nego da izaziva. Bolje ne idite naprijed.

>> Dobro - to je riječ koju žene rabe kako bi završile sa svađom jer “znaju” da su u pravu. Tada trebate zašutjeti.

>> Ne brini, ja ću znači: “To je bio tvoj dio posla i stoput sam ti to rekla, ali ti si bio prelijen pa si čekao mene”. U pravilu slijedi pitanje: “Što nije u redu?” te  odgovor: “Ništa”, koji znači: “Sve”.

>> Ako se žena odijeva, pet minuta znači “pola sata”. To zaista znači pet minuta samo ako žena kaže kako imate pet minuta da pogledate utakmicu prije nego joj se pridružite u kućanskim poslovima. Samo onda.

>>Glasni uzdah - riječ je o neverbalnoj ženskoj poruci, kojom poručuje svom muškarcu da je idiot i da gubi vrijeme raspravljajući s njim jer “ova rasprava nikamo ne vodi”. Što i ne mora biti loše.

>> Ako čujete da je ženi svejedno ili kaže: “Kako god”, znajte da joj nije svejedno. To je ženski način da se nekom kaže “J... se!”, da je vrag odnio šalu i da nema mjesta raspravi.

>> U redu - to je jedna od najopasnijih ženskih izjava. U prijevodu, ona se sprema dobro promisliti prije nego odluči hoćete li i kako platiti svoju pogrešku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda
MANJAK OSJEĆAJA

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda

Znakovi poznati po manjku emocija u ključnim trenucima imaju posebne karakteristike koje oblikuju njihov specifičan način ponašanja zbog čega se drugima mogu činiti hladni

Ovo ne smijete raditi tijekom grmljavine i olujnog nevremena
MOŽE BITI OPASNO

Ovo ne smijete raditi tijekom grmljavine i olujnog nevremena

S obzirom na vremenske prilike koje su najavljene za danas poslijepodne važno je znati što izbjegavati dok vani grmi. Nije dobro stajati kraj prozora, otvorenih vrata, metalnih stupova, slavina...
Lijepo ponašanje - 25 stvari koje se ne rade u finim restoranima
OVO SVI TREBAJU ZNATI

Lijepo ponašanje - 25 stvari koje se ne rade u finim restoranima

Bonton je kodeks ponašanja, skup (vrlo varijabilnih) pravila koja određuju kako se trebamo ponašati, barem teoretski, kako ne bismo svojim ponašanjem uvrijedili druge ljude