Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

U Londonu bijesni zbog drvca na Trafalgaru: Izgleda 'otužno'

Westminstersko vijeće objavilo je da je drvo visoko 21 metar 'velikodušni dar Osla Londonu', a njegov glasnogovornik objasnio da drvo zbog visine ne može izgledati poput nižih primjeraka u domovima Britanaca

The annual felling of the Trafalgar Square Christmas tree in a forest outside the capital Oslo. The annual felling of the Trafalgar Square Christmas tree in a forest outside the capital Oslo.
Foto: Richard Pohle/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL
3 komentara

Dvije godine nakon što je rimsko božićno drvo steklo svjetsku slavu olinjalim izgledom i London je dobio svoj ocvali primjerak - norvešku smreku postavljenu na Trafalgarskom trgu i opisanu na društvenim mrežama kao suhonjavo i anemično drvo zbog rijetke krošnje.

"Britansko najslavnije božićno drvo", norveška smreka krasi jedan od glavnih londonskih trgova svake godine od 1947. No, ove godine, prenose britanski mediji, mnogi nisu impresionirani otužnim izgledom drva rijetkih polegnutih grana.

LAKO JE Super trikovi sa selotejpom: Drži kravatu, čisti tipkovnicu...

Westminstersko vijeće objavilo je da je drvo visoko 21 metar "velikodušni dar Osla Londonu", a njegov glasnogovornik objasnio da drvo zbog visine ne može izgledati poput nižih primjeraka u domovima Britanaca.

Britanski ambasador u Norveškoj Richard Wood kazao je da 90 godina stare smreke visoke 25 metara u prirodi izgledaju baš tako, prenosi BBC.

TKO MOŽE? Izazov sa stolicom pokušavaju svi, no - samo žene uspijevaju

- Važno je misliti na simboliku drveta, a ne na to koliko grana ima - kazao je.

No ti argumenti nisu zaustavili kritičare na Twitteru koji su riječima sasjekli drvo, dok su se drugi ponadali da će ukrasi prikriti mane norveškog poklona. Dio je ipak branio norveški dar i poručio da kritike neće pokvariti blagdanski ugođaj.

Drvo je posječeno 19. studenoga i potom prevezeno u Britaniju.

Prvo drvo na Trafalgaru bilo je visoko 14,6 metara i predstavljalo je zahvalu kralja Haakona VII koji je morao pobjeći iz Norveške i potražiti utočište u Britaniji kad su nacisti upali u njegovu zemlju.

NAJBOLJI 2019. GODINE Pacijenti su ocijenili: Ovo su najbolji liječnici u Hrvatskoj

I dok Britanci ove godine muku muče s nacionalnim božićnim drvom, Rimljani su lekciju naučili nakon fijaska sa  'sparušenkom' i posvećuju drugu godinu zaredom posebnu pažnju nabavi božićnog drva koje će biti postavljeno i osvjetljeno 8. prosinca. (bs)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message