Lifestyle

Komentari 8

Masturbacija nije zamjena za seks

'U masturbaciji moj dečko i ja uživamo svaki za sebe. Ne treba se igrati ćudoredne policije...'

Ekspertica za seksualne odnose Nadia Bokody kaže kako je masturbacija 'osnova bilo koje zdrave veze': Ne bi trebalopostavljati granice partneru, no nije dobro ako on time zamijeni odnose

Ekspertica za partnerske i seksualne odnose Nadia Bokody (36) iz Sydneya, za australski portal News ustvrdila je da je masturbacija 'osnova bilo koje zdrave veze', te naglasila da ona i njezin dečko u masturbaciji uživaju svaki za sebe. Nitko se ne bi trebao igrati ćudoredne policije i postavljati partneru uvjete ili granice oko masturbacijskih navika.

POGLEDAJTE VIDEO: Izostanak seksa podjednako šteti i muškarcima i ženama

- Ankete su pokazale da prosječan muškarac masturbira i do sedam puta tjedno, dok se prosječni par seksa samo jednom u tom vremenskom razdoblju, kaže.  

- Ipak, masturbacija ne smije postati zamjena za seks. Ako to radite samo zato da izbjegnete seksualni odnos sa partnerom, to je glupo i ostavit će posljedice na odnos - dodaje Bokody, te ističe kako žene ne bi smjele pretpostaviti da muškarcima ne treba seks ako ga češće ne iniciraju.

I nemojte pomisliti da je u pitanju samo muška lijenost, kaže Nadia Bokody. Naime, kad je sama odlučila otvoriti razgovor o tome sa svojim dečkom, ispostavilo se da je on prestao pokazivati inicijativu zato što ga je nekoliko puta odbila, što je povrijedilo njegove osjećaje.

- Dakle, masturbacija ne bi trebala zamijeniti seks u vezi, no imajte na umu da ni partner ponekad neće ulagati energiju u to da se održi vaš seksualni život, tako da rješenja morate potražiti sami. Jedini način na koji ćete otkriti je li se partner 'isključio' iz vaše spavaće sobe jest otvoreni razgovor o tome, a rješenja su često vrlo jednostavna - kaže autorica.

Na primjer, ponekad je, dodaje, dovoljno samo postaviti jastuk ispod stražnjice da vas to oboje dovede do eksplozivnijeg orgazma, zaključuje, a prenosi The Sun.

Najčitaniji članci