Španjolski Heston Blumenthal, Paco Roncero chef je koji je želio gostima omogućiti originalan i živopisan doživljaj hrane zbog koje se mijenja i izgled sobe
U najskupljem restoranu na svijetu večera košta 11.837 kn
Sublimotion, restoran u kojemu večera košta 11.837 kuna po osobi, smjestio se na Ibizi.
Drži ga zvjezdani chef Španjolac Paco Roncero, kojeg nazivaju i španjolskim Hestonom Blumenthalom. Ovo je njegov najnoviji restoran. Nevjerojatnu cijenu objašnjava gotovo kazališno iskustvo, cijena samog uređenja, kvaliteta hrane i 27 članova osoblja, piše novinar Daily Maila koji ga je posjetio među prvima.
Hrana je izvrsna, dodaje, a u ovom restoranu može jesti samo 12 ljudi istovremeno.
Sublimotion je kazališni rad, a cijeli doživljaj hrane i prostora pobudit će sva osjetila i transportirati vas na drugi svijet, piše Daily Mail.
Večera se sastoji od 20 sljedova jela, a u jednom trenutku zatamnjeno staklo postalo je prozirno i gosti su mogli vidjeti 27 članova osoblja kako ubrzano rade kako bi poslužili jela u dvoipolsatnom performansu. Nakon toga, prostorija se zamračila, a njih su odveli u drugu sobu koja je bila potpuno drugačije uređena/osvijetljena, a konobarice su bile odjevene u skladu s tematikom sobe. Upravo to je ideja samo chefa, da kompletan okoliš bude u skladu s onim što jedete, od izgleda stola, zidova do konobara.
Procjenjuje se da će ovaj restoran biti meka slavnih bogataša, celebritija i playboya.