Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

U stilu Grace Kelly: Nosi se ženstveni retro iz pedesetih...

U stilu Grace Kelly: Nosi se ženstveni retro iz pedesetih...
5

U povodu premijere filma o nikad prežaljenoj stilskoj ikoni Grace Kelly prisjećamo se modnog desetljeća koje je predstavljala, a koje je ove sezone ponovno u trendu

VIDEO

Iako je legendarni majstor francuske mode Christian Dior predstavio “new look” još 1947. godine, njegova silueta Carolle, poznatija kao “osmica”, zaživjela je tek godinama poslije. 

Suknju punoga kruga do pola lista, istaknuta ramena i uzak struk nosile su žene diljem svijeta - od pariških “couture” mušterija pa do nestašnih američkih tinejdžerica. 

Od prvog pojavljivanja na velikom platnu u filmu “Mogambo” iz 1953. prihvatila ga je i princeza besprijekorna stila Grace Kelly - ženstvene haljine, savršeno iskrojeni topovi te suknje A kroja stisnute u struku samo su dio njezina klasičnoga, profinjenog izgleda. Grace je također hrabro kombinirala modne dodatke, zato je i jedna od Hermèsovih torbi koje je tako često nosila dobila njezino ime - Kelly. 

Osim specifične siluete, modne pedesete obilježila je i nježna paleta boja. Scena iz “Prozora u dvorište” gdje prekrasna glumica leži na krevetu u kostimu boje mentola samo je jedan od primjera. 

A svime prije navedenim inspirirali su se najpoznatiji svjetski dizajneri kada su kreirali proljetno/ljetne kolekcije. Klasične dijelove “new looka” - uski struk i lepršave, pune suknje do pola lista, jarkim bojama i modernim uzorcima osvježili su Roksanda Ilinčić i Peter Pilotto, dok mu je, na primjer, Simone Rocha dodala metalni sjaj. Nešto klasičnija izdanja mogli smo vidjeti na revijama Oscara de la Rente i modnog brenda Dsquared2. 

Iako će silueta “osmice” najbolje pristajati figuri pješčanog sata, ne bi ga se trebale kloniti niti žene malo “kockastijih” proporcija. Važno je da prigrlite trendi, neonske boje, a suknje možete nositi na ravne gležnjače ili sportsku majicu kratkih rukava s istaknutijim ramenima.

"Slaba na marame"

Grace Kelly je obožavala marame. Iako nije previše trošila na odjeću, poznata je priča kako je jednom prilikom u Parizu kupila Hermesovih marama i rukavica za nekoliko tisuća franaka. 

Za proljeće i ljeto 

Novi “new look” mogli smo vidjeti na revijama Roksande Ilinčić, House of Holland, Simone Rocha, Oscara de la Rente te mnogih drugih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi