Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Pratite uživo Milenijsko čitanje bajki s Trga bana Jelačića

I ove godine možete nam se pridružiti u Milenijskom čitanju bajki tijekom 24. i 25. studenog, a od 11.15 sati zajednički čitamo bajku koju ćemo poslati svijetu

24sata
Foto: 24sata

U subotu, 24. studenog 2012. SOS Dječje selo Lekenik i Turistička zajednica Lekenik započeli su četvrtu po redu kulturnu manifestaciju pod nazivom „Milenijsko čitanje bajki“. Ovaj jedinstveni kulturno-zabavni događaj počeo je u točno 12 sati poslijepodne na sceni Društvenog centra Hermanna Gmeinera u Lekeniku, a svoje će veliko finale doživjeti u nedjelju, između 11.15 i 12.00 na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Tamo će biti i kamere 24sata.

Milenijsko čitanje bajki događaj je koji svim prijateljima i podupirateljima SOS Dječjeg sela Hrvatska, sponzorima, donatorima, suradnicima i poslovnim partnerima te svim zainteresiranima pruža mogućnost da kroz 24 sata neprekidno čitaju najljepše domaće i svjetske bajke.

Na glavnom zagrebačkom trgu svoje umijeće u čitanju bajki pokazat će i brojna glumačka, estradna i sportska lica, poput glumca Gorana Grgića, redatelja Silvija Petranovića, glavnog glumca filma Šegrt Hlapić Mile Biljanović, Dinamova „wunderkida“ Alena Halilovića,  glumca Slavena Knezovića, glumice Mirele Videk, producenta Nikše Bratoša, glazbenika Mile Kekina,  glumice Jelene Perčin, Vedrana Mlikote i mnogih drugih. Bajka koju će na Trgu zajedno pročitati djelo je književnika Rusmira Agačevića, a nastala je posebno za ovu prigodu i bit će poslana u svijet zajedno s porukom SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Još jedna od zanimljivosti vezanih uz Milenijsko čitanje bajki je ta što će se bajke osim na hrvatskom jeziku uživo čitati i na drugim jezicima, poput ruskog, starohrvatskog, perzijskog i turskog. Također, emitirati će se pristigle snimke čitanja bajki na francuskom, grčkom, kineskom, korejskom, albanskom i makedonskom jeziku, a bit će emitirana i snimka čitača iz Ogulina, hrvatskog grada bajki.

Milenijsko čitanje bajki možete pratiti i putem live streama na našim Facebook stranicama facebook.com/sosdsh, a veliko završno čitanje s Trga bana Josipa Jelačića i na portalu 24sata.hr

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message