Lifestyle

Komentari 70

U Zagrebu otvoren hotel za pse, a cijena noćenja je do 470 kuna

U Zagrebu otvoren hotel za pse, a cijena noćenja je do 470 kuna

U hotelu Paspalace osim noćenja nudi se i dnevni boravak. U sobama su krevetići su prilagodljivi prema dužini i širini. Tu su male sofe i moderan namještaj te velika zajednička igraonica

Patricia Janjić (26), inače veterinarska tehničarka sa psima je od rođenja. Do nedavno je radila u veterinarskoj ambulanti, ali svoju strast odlučila je pretvoriti u posao te otvorila luksuzni hotel i spa za pse Paspalace kod zagrebačkog rotora.

POGLEDAJTE VIDEO: Luksuzni hotel može primiti 100 pasa

- Uvijek sam imala problem s ostavljanjem svojih pasa kada je trebalo negdje otputovati. Ideja je došla iz toga da psima i vlasnicima želimo pružiti nešto novo, da se psi osjećaju kao doma i da im pružimo ono što bi i oni nama rado pružili, samo da imaju prilike - kaže Patricia koja je uz pomoć obitelji otvorila pravi hotel za pse, gdje će krzneni ljubimci imati prilike živjeti na 'visokoj šapi'.

Patricia je pohađala srednju veterinarsku školu i oduvijek je okružena životinjama i smatra da one zaslužuju samo najbolje.

- Sada studiram ekonomiju. Tako da sam spojila posao i ljubav prema životinjama - kaže poduzetna Patricia koja trenutno ima dvoje zaposlenih. U salonu je Iva, groomerica koja je zadužena za 'friziranje' pasa, a tu je i iskusni trener Janko za cjelodnevni rad sa psima. Širit će se i dalje, a zapošljavat će se samo stručni kadar s iskustvom.

- Hotel Paspalace je premium član međunarodne organizacije za ljubimce, IBPSA (International Boarding & Pet Services Association). Educiramo se preko njih te smo u korak s najboljim hotelima za pse diljem svijeta. Želimo stvoriti jednu veliku zajednicu vlasnika i ići najmodernijim putem - kaže.

- Temelj svega je pozitivna atmosfera i zajedništvo. Želimo da se psi ovdje osjećaju kao kod kuće. Svaki pas ovdje će bit će tretiran kao da je naš, bez iznimke - kaže Patricia.

Što se tiče samog hotela, funkcionira kao i svi drugi hoteli. Bira se broj noćenja. Pored noćenja, mogu se uzeti i dnevni paketi. Boravak se uzima po potrebi, na par sati do cijelog dana. Maksimalno se prilagođavamo. U sklopu hotela je i salon, no otvoren je za sve vanjske klijente. Psi prilikom dolaska u hotel ili na dnevni boravak prolaze proceduru prijema.

- Vlasnik sa psom dolazi na recepciju napraviti check-in. Potrebna je osnovna dokumentacija o psu, da je zdrav i cijepljen. Vlasnik mora garantirati točnost svih informacija, zatim ispunjava evidencijske listove i upoznaje se s pravilnikom. Psa se vodi na takozvani 'test temperamenta' kako bi se procijenilo s kojom skupinom bi najbolje proveo svoj boravak u hotelu. Gledaju se faktori poput slaganja s drugim psima, je li posesivan oko igračaka i slično. Tu imamo trenera Janka koji je zadužen za taj dio - kaže Patricia.

Psi će se tako stavljati u skupine, jer neki su mirniji, a neki življi pa će tako procijeniti što je najbolje za njih. Noćenje je prema cijeni i sadržaju podijeljen u tri kategorije apartmana, President, Deluxe i Standard.

- President je najluksuznija opcija. Iznajmljuje se cijela soba u kojoj je smješten pravi mali krevetić i jastuk za odmaranje. Tu su kamere i mini televizije. Vlasnik u bilo kojem trenutku ima pristup kamerama i igraonici te može vidjeti svog psa - kaže Patricia.

Cijena apartmana President varira o duljini boravka i veličini psa. Noćenje se kreće od 350 kuna do 470. Cijene za najjednostavniju, Standard opciju kreću se od 250 do 330 kuna. Vlasnik za drugog psa ima 20 posto popusta, a za trećeg 40 posto. Ako pas ostaje dulje od tri noćenja, cijena se smanjuje. Svaki pas koji ostaje dulje od tri noći u cijenu je uključeno pranje i sušenje.

- Kod primanja pasa steriliziraju se ogrlice i povodci, a posebno sada zbog ove cijele situacije s korona virusom. U salonu se radi s maskama. Na higijenu pazimo isključivo s prirodnim pet friendly dezinficijensima - kaže Patricia.

Dizajn i prostor osmislila je arhitektica Nikol Drakulić, iz milanskog studija DPO.

-Karakteristika ovog projekta je spoj ambijenta koji prije svega misli na potrebe pasa, ali i na estetiku zbog čega je ovaj prostor pretvoren u hotel u pravom smislu te riječi - kaže Drakulić.

Na ulazu je recepcija i lijepo uređen prostor veselim bojama zidova i namještaja. Prostrano je i jednostavno pa ni nemate osjećaj da se sve proteže na 750 kvadratnih metara površine. Na lijevo je velika zatvorena prostorija koja služi kao zajednička igraonica. Iz nje je izlaz na vanjsko dvorište koje je obloženo umjetnom travom prilagođenom psima. Ispod nje je šljunak te se lako čisti i održava.

Niz hodnik nakon recepcije dolazi se do uređenih spavaonica. Podijeljene su prema tri vrste apartmana, a svaka sobica je ograđena adekvatnim drvenim materijalima. Krevetići su prilagodljivi prema dužini i širini. Tu su male sofe i moderan namještaj prilagođen psima. Spavaonice su pregrađene neprobojnim staklom. Prostor je klimatiziran. Po ljeti se hladi, a zimi grije. Psi su u uvjetima kao kod kuće.

Kućice u apartmanima mogu se i pregraditi, ako dođe veći pas da mu se omogući više prostora. U President partmanu, pas ima privatnu sobu, dok kod Deluxea postoje opcije kamere, ali cijena je nešto niža jer pas može imati cimere, ovisno o tome s kim se slaže. Opcija Standard je jednostavnija verzija apartmana bez kamera i mogu biti do tri psa zajedno u sobi. Bez obzira, prostor je jednako prilagođen kao i drugi te psi dobivaju jednaku pažnju i skrb. Tu je i dežurna noćna smjena što znači da su psi pod nadzorom od 0 do 24. Tijekom dana i noći psima se pušta opuštajuća glazba koja dokazano smiruje i umanjuje strest i tjeskobu. U salonu se nudi kupanje, šišanje, njega šapa, noktiju i ušiju.

- Zamislili smo dan tako da je oko sedam hranjenje, zatim psi odlaze u igraonicu. Tamo provode oko 70 posto vremena tijekom dana. Zatim imaju popodnevni odmor pa vrijeme za igru. Šetnja je dodatak po potrebi vlasnika jer imaju veliko vanjsko dvorište u kojem obavljaju sve što im treba. U slučaju potrebe za dodatnim šetnjama i aktivnostima stojimo na raspolaganju - kaže Patricia te dodaje da trebaju dobiti i traku za trčanje za pse.

Kod nas zakon ne postoji za ovakve objekte, pa je Patricia je odlazila u inozemstvo kako bi mogla vidjeti primjere kako treba izgledati pravi moderan hotel za pse.

-  Komentari su pozitivni jer ovo je nešto novo u Zagrebu, Hrvatskoj pa možda čak i šire - kaže Patricia te dodaje da su ovakvi hoteli u SAD-u uobičajeni.

Pored boravka, spavanja, frizeraja i osnovne brige za psa, Patricia želi da ovo bude jedna vesela zajednica kojoj je cilj dobrobit pasa na svim razinama.

- Ako pas ima problema sa socijalizacijom, da se nečeg boji ili ima problema s ponašanjem rado ćemo pomoći i razgovarati s vlasnikom. Imat će priliku psa ostavljati i na privatnim treninzima, na socijalizaciji i učenju - kaže.

U hotelu ima 50 spavaonica, a maksimalno se može primiti 100 pasa.

- Idemo na kvalitetu, a ne na kvantitetu. Ako ih bude oko 50 neće biti svi zajedno u igraonici već ćemo slagati grupe prema vrsti pasa, veličini, temperamentu i ovisno o tome kako se slažu s drugima - kaže te dodaje da je važna ta prva procjena pasa.

- Želimo da sve bude profesionalno i na razini, da vlasnici steknu povjerenje u nas i da ovdje vlada obiteljska atmosfera, da psi ne osjete kao da su 'dani na čuvanje', već da je ovo jedno super mjesto gdje će kvalitetno provoditi vrijeme i steći nova poznanstva - veselo kaže Patricia.

- Zaposlit ćemo još ljudi, naravno to mora biti stručno osoblje koje zna sa psima - kaže te dodaje da su na raspolaganju hitne veterinarske službe. 

Najčitaniji članci