Lifestyle

Komentari 2

U Zagrebu preminula poznata dizajnerica Diana Zelmanović

U Zagrebu preminula poznata dizajnerica Diana Zelmanović

Ova iznimno talentirana i jedinstvena umjetnica ostavila je iza sebe neutješnu obitelj, prijatelje i kolege, koji se opraštaju od nje na svim društvenim mrežama

Poznata hrvatska dizajnerica nakita i nekadašnja vlasnica poklon galerije Oblak Diana Zelmanović, umrla je u Zagrebu u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO: Prodaja zlata

- Naša mama, baka, svekrva, prijateljica, Diana noćas je krenula prema Svjetlu. Zahvalni smo na daru njenog anđeoskog postojanja... Oprostila se od ovoga svijeta riječima: 'To je samo putovanje..idem dalje do ponovnog susreta...'. Živimo dalje s tom nadom - napisali su na Facebooku njezini najbliži uz obavijest da je ispraćaj u utorak, 15. veljače u 12 sati na Krematoriju na Mirogoju.

Diana je čak 30 godina stajala iza brenda nakita Oblak, a ljubav prema nakitu održali su njen brend jednim od najdugovječnijih na hrvatskoj handmade umjetničkoj sceni. Posvećenost različitim materijalima i razumijevanje kako funkcioniraju uvijek su za Dijanu otvarali nove mogućnosti, a u skladu s tim i nakit se mijenjao kroz godine.

Umjetničku crtu vjerojatno je naslijedila od majke, a još je u školi drugima crtala crteže u zamjenu za zadaće iz matematike. Nakon osnovne, Škola primijenjene umjetnosti i Likovna akademija bile su logičan nastavak. Još za vrijeme školovanja je počela izrađivati nakit koji je nudila raznim galerijama.

Ljeti je na Jadranskoj obali također prodavala svoj nakit sve dok nije odlučila postati svoj poslodavac. Otvorila je galeriju usred Zagreba.

Iznimno talentirana i kreativna umjetnica ostavila je iza sebe neutješnu obitelj, prijatelje i kolege, koji se opraštaju od nje i na društvenim mrežama.

- Generacija se osipa, Diana je još jedna koja je prešla na sve brojniju stranu onih koji su obogaćivali život svima oko sebe - napisao je književnik Pero Kvesić.

Najčitaniji članci