Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Zaledite pulovere prije pranja i glačajte - kockicama leda

Ubacite kockicu leda u sušilicu i rublje će vam izaći 'izglačanije'

Postoje trikovi koji mogu pomoći u tome da uštedite vrijeme i novac na pranju i održavanju rublja. Donosimo nekoliko savjeta stručnjaka koji mogu pomoći da rublje potraje dulje

VIDEO

Vjerovali ili ne, zamrzivač vam može pomoći u rješavanju velikog broja problema u pranju rublja i spriječiti štetu, kaže  izvršni direktor tvrtke za pranje i održavanje rublja Laundryheapa, Deyan Dimitrov, koji je podijelio nekoliko savjeta i trikova koji vam mogu pomoći da spriječite štetu kod pranja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Sušenje rublja kod kuće štetno je za zdravlje

Pokretanje videa...

Sušenje rublja 00:21

Led je saveznik u pranju

- Pletene pulovere i slične odjevne predmete koji iz pranja mogu izaći grubi, 'rascvjetalih' niti  ostavite u zamrzivaču preko noći. Tako će se vlakna učvrstiti i neće se dogoditi da zapnete rukom i povučete ih – kaže Dimitrov. To će pomoći da dulje čuvate takvu odjeću i uštedite novac. 

- Namakanje rublja s mrljama od hrđe u ledenoj vodi može pomoći da se mrlja ublaži, pa čak i da potpuno nestane, pa je dobro imati kockice leda pri ruci. Osim toga, ako nemate glačalo, kockicom leda možete prijeći preko odjeće i ostaviti ju da se osuši – bit će mekanija i neće biti potrebe za glačanjem – objašnjava stručnjak za održavanje rublja. 

Također, kockica leda koju ste ubacili u sušilicu rublja smanjit će potrebu za naknadnim glačanjem rublja, što štedi vrijeme I novac.

Neodoljivi miris nema (visoku) cijenu 

Jasno, volite omekšivače s cvjetnim mirisom koji mogu pomoći da rublje dugo miriše neodoljivo i bude tako mekano da vas asocira na san, no mogu biti skupi. Umjesto njih, možete koristiti bijeli alkoholni ocat i sodu bikarbonu, koji će dati prozračan miris odjeći, a za puno manju cijenu. 

- Ocat će prirodno omekšati odjeću, a za razliku od uobičajenih omekšivača, može se koristiti i na dječjoj odjeći, kao i na onoj za sportske aktivnosti, a da ne narušava njena posebna svojstva – kaže Dimitrov. A i jeftinije je, dodaje.  

Dakle, dodajte pola šalice bijelog octa u ladicu perilice rublja, u pretinac za omekšivač, tijekom završnog ciklusa ispiranja da biste omekšali rublje. 

Soda bikarbona dodat će svježi miris, kaže. 

-  Malo je poznata činjenica da je upotreba previše deterdženta za pranje rublja kontraproduktivna. Dodatna sapunica ubit će mirise, umjesto da ih doda. Zato za kontrolu pjene i učinkovitije rješavanje mirisa dodajte pola šalice sode bikarbone u bubanj perilice prije nego je napunite rubljem, pa operite kao obično – kaže stručnjak. 

Odbacite plastične kutije i pakiranja

Ako želite pojednostaviti postupak pranja, koristite deterdžente i omekšivače u rinfuzi. Pronađite trgovinu koja ih prodaje na litre i ponesite svoje boce svaki puta kad obnavljate zalihe. Tako možete potražiti lijepe boce ili staklenke za deterdžent koje će biti i ukras u kupaonici, a mogu se koristiti dugoročno. 

Još bolje, pokušajte se prebaciti na marke koje nude pakiranja koja se kasnije mogu puniti proizvodom koji se kupuje u većem pakiranju koje je razgradivo.

- Ne samo da će vaša praonica izgledati elegantno i organizirano, već tako možete značajno smanjiti vaš utjecaj na okoliš – podsjeća Dimitrov. 

Dreamstime

Napravite izložbu 

Ako želite uživati u pranju rublja, onda uredite prostor tako da izgleda organizirano i efektno. 

-  Maksimalno iskoristite prostor ugradnjom polica i poredajte svoje staklenke i posude s deterdžentima tako da su vam uvijek nadohvat ruke, a da izgledaju elegantno. Želite li nekoga zadiviti kad uđe u vašu kupaonicu, možda možete izabrati kutije i staklenke u određenoj boji, na primjer u skladu s pločicama, ili bojom ručnika – kaže Dimitrov, a prenosi The Sun.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'