Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ubrizgala si je voćni sok u žilu: 'Pravo je čudo da je preživjela'

U praksi sam se susretala sa 'svim i svačim' kada je dijetetika u pitanju, ali za ubrizgavanje hrane i pića u krvožilni sustav nikada nisam čula, rekla nam je dijetetičarka i nutricionistkinja Olja Martinić

VIDEO

Žena u središnjoj Kini mislila je da će bolje apsorbirati nutrijente iz svježeg voća ako si sok ubrizga direktno u krvnu žilu. Ime joj je Zeng, ima 51 godinu i živi u provinciji Hunan. Ljubiteljica je narodnih lijekova, a na ovu suludu ideju došla je sama.

- Mislila sam da je svježe voće korisno za zdravlje tako da nisam očekivala da bi to moglo uzrokovati kobne posljedice - rekla je nakon što je izašla iz bolnice.

Pijte sok od mrkve, špinata ili cikle za vitkost i više energije
Pijte sok od mrkve, špinata ili cikle za vitkost i više energije

Pomiješala je 20 vrsta voća, profiltrirala sok pa ga ubrizgala injekcijom u žilu. Ubrzo je dobila visoku temperaturu i svrbež kože. Nikome nije rekla što je napravila, sve dok njezin suprug nije primijetio simptome. Tada je sve priznala.

Suprug se prestravio i odmah ju odvezao u ambulantu. Ubrzo su je prebacili u veću bolnicu jer joj je stanje bilo kritično.

Na odjelu intenzivne njege ležala je pet dana i liječila se od teške infekcije, poremećaja zgrušavanja krvi i disfunkcije više organa. Vrlo lako je mogla umrijeti, prenosi Global Times.

Mišljenje hrvatskih stručnjaka

Stručnjaci se čude kako je netko došao na takvu opasnu ideju, a još više kako je ta žena uspjela preživjeti. 

- To vam je kao da u automobil koji ide na benzin, ulijete dizel, sve se poremeti. Ta žena je kroz sok u svoj krvotok ubrizgala milijardu bakterija, zato je i dobila tešku infekciju, probleme sa koagulacijom i sve ostale probleme. Mogla je dobiti i moždani udar. U krvne žile se smije ubrizgati samo ono što je kompatibilno s krvlju po pH, gustoći itd. Voćni sok je totalno strano tijelo u krvotoku - pojasnila nam je liječnica obiteljske medicine dr. Tanja Pekez Pavliško i dodala kako je žena imala jako veliku sreću što je ostala živa.

50 nijansi zelene: Odlična jela sa najzdravijim namirnicama
50 nijansi zelene: Odlična jela sa najzdravijim namirnicama

- Priča je nevjerojatna. U praksi sam se stvarno susretala sa 'svim i svačim' kada je dijetetika u pitanju, ali za ubrizgavanje hrane i pića u krvožilni sustav nikada nisam čula. Probavni sustav ima ekstra važnu ulogu u iskoristivosti nutrijenata i bez njega to isto nije moguće - rekla nam je Olja Martinić, dijetetičarka i nutricionistkinja Nutricionističkog savjetovališta Olja iz Splita.

- Ukoliko se zaobilazi probavni sustav, ako postoje opravdani razlozi za to, koriste se isključivo medicinski pripravci. Čudno je i da je netko došao na ideju, a zbilja je čudo da je osoba preživjela - dodala je.

SEKSUALNA RADNICA LIZALA WC ŠKOLJKU I SVE SNIMILA: 'Ovo je toliko odvratno, zašto to objavljuješ?'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa