Obavijesti

Lifestyle

Komentari 74

Ugodno i korisno: Seks poze s kojima trošite najviše kalorija

Ugodno i korisno: Seks poze s kojima trošite najviše kalorija
1

I oralnim seksom gubite na težini, otopit ćete oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vježbanja u teretani. Muškarci troše više kalorija tijekom seksa...

VIDEO

Pola sata vođenja ljubavi potroši oko 150 kalorija, no ovisno o pozi, ta brojka može biti i veća. Izdvojili smo seks poze s kojima se troši najviše kalorija, što je odlična (i puno ugodnija) alternativa odlascima u teretanu. Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija što je kao pola sata trčanja na traci.

Život bez seksa: Ovih 7 stvari se dogodi tijelu - nisu sve loše
Život bez seksa: Ovih 7 stvari se dogodi tijelu - nisu sve loše

Najviše mišića u tijelu aktivira najklasičnija poznata poza, ona misionarska, ali to vrijedi samo za muškarce.

I ne zaboravite, i samo ljubljenje troši određeni broj kalorija - preciznije oko 68 u sat vremena. Možda se ovako ne čini puno, ali svaka potrošena kalorija je važna. 

Također, i oralnim seksom gubite na težini, otopit ćete oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vježbanja u teretani, prenosi Daily Star.

Stručnjaci kažu da žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje do vrhunca ne dođu. Zato, pobrinite se da vođenje ljubavi baš uvijek "završi sretno".

I još jedan zanimljiv detalj - za vrijeme seksa muškarci gube više kalorija od žena zato što imaju više mišićne mase. 

Koliko kalorija se troši tijekom pola sata seksa, izračunao je osobni trener Charlene Ciardiello, ujedno i  voditelj holističkog fitness programa "Shut up and move", a prenosi The Cut.

Poza - ona je gore

U ovom slučaju muškarac gubi vrlo malo kalorija, a žena prosječno 122. Više kalorija otopit će kao ne sjedi na partneru, već je u čučećem položaju - to povećava broj potrošenih kalorija na 172. Ovom pozom jačaju se i mišići, nogu, zdjelice, guze i donjeg dijela trbuha.

Misionarski položaj

U ovoj pozi muškarac će za pola sata seksa umjerenog tempa potrošiti 143 kalorije, a žena samo 44.

Želi li žena potrošiti više kalorija, tada treba podizati guzu prema partneru i spuštati je, prateći njegov ritam. To je odlično i za toniranje mišića nogu, stražnjice i trbuha. 

Život bez seksa: 'U braku smo 6 godina, ali nismo bili intimni'
Život bez seksa: 'U braku smo 6 godina, ali nismo bili intimni'

Pseća poza

U ovoj pozi žena prosječno sagori 98 kalorija, a muškarac 151. Ukoliko žena želi izgubiti više, tada bi trebala rukama se osloniti na zid - na taj način će trošiti 118 kalorija. Osim toga, jačat će mišiće ruku i ramena.

Želi li  muškarac sagorjeti više kalorija (do 211), treba ubrzati tempo.

Njezine noge su gore

Žena će u ovoj pozi potrošiti 116 kalorija i povećati fleksibilnost mišića, dok se muškarac sagorjeti 127 kalorija.

Za još bolji učinak Charlene Ciardiello savjetuje da muškarac drži ženine noge i proteže ih u različitim kutovima - tako će i penetracija biti dublja.

Žlica

Iako ova poza nije previše aktivna, i njome se troše kalorije. Muškarac i žena su na boku, on je iza nje. Tijekom ovakvog načina vođenja ljubavi žena potroši 103 kalorija, a muškarac 113. 

VIDI OVO: Najčudnijia mjesta na kojima muškarci masturbiraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite