Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Ujak spasio nećakinju iz vatre: 'Osjetio sam kako gorim, ali...'

Nisam mogao ostaviti nećakinju da tamo umre, rekao je ovaj neustrašivi mladić koji je uletio u plamen i zadobio opekotine trećeg stupnja na licu i leđima. Ne smatra se herojem i ponovno bi to napravio

8 komentara

Vrištala je moje ime. Nisam puno razmišljao, potrčao sam uz stepenice i progurao se kroz vatru. Osjećao sam da gorim. Uhvatio sam je, skinuo košulju i njome joj omotao glavu da je zaštitim od dima, istrčao sam s njom u naručju što sam brže mogao, prisjetio se Darrick Byed (20) iz Aberdeena u SAD-u kako je prije neki dan nećakinji spasio život.

'OSTALA SAM U LOŠEM BRAKU' Iskrene ispovijesti žena: Evo zbog čega najviše žale u životu

Malena Mercedes (8) ostala je zaglavljena na katu obiteljske kuće koja se zapalila, a Derrick se vratio po nju iako je već bio na sigurnom. Uletio je u plamen i zadobio opekotine trećeg stupnja na licu i leđima. Kaže da se ne smatra herojem i ponovno bi to napravio.

Foto: KEPR Action News/screenshot

Prije nego je odjurio po nećakinju, spasio je dvoje mlađih nećaka u dobi od 3 i 6 godina koji su se, također, nalazili u kući. Njegova sestra Kayla, i majka te djece, ih je bacala sa prozora na drugom katu, a Darrick ih je u dvorištu hvatao.

Sestra je potom pala, a Mercedes se bojala skočiti sama kroz prozor. Plakala je i izvikivala njegovo ime. Na kraju je izgubila ravnotežu i upala natrag u prostoriju koja je gorjela. Cijela kuća je do tada već bila u plamenu.

Foto: KEPR Action News/screenshot

- Uletio je u kuću iako je potpuno bila pod vatrom - ispričao je kasnije poručnik C. J. Chastain iz policijske postaje u Aberdeenu i dodao da ga smatra herojem. Rekao je da je požar buknuo 4. srpnja usred noći, bilo je oko četiri sata. Ukupno sedmero ljudi se spasilo iz trokatnice prije nego ju je vatra progutala.

Foto: KEPR Action News/screenshot

- Nisam mogao ostaviti nećakinju da tamo umre. Ponovno bih to učinio, doista. Otrčao bih natrag i opet to napravio pa čak i kada bi zadobio teže opekotine ili čak izgubio život - rekao je ovaj neustrašivi mladić koji sada omotan u zavoje leži u bolnici i trpi bolove. Nećakinja koju je spasio se dobro oporavlja iako još nije u stanju samostalno disati.

'PRATI ME I NA SPOJEVE' Majka pohvalila bivšeg muža: On je najbolji otac našem sinu!

Druga sestra Stephanie je na stranici GoFundMe pokrenula akciju sakupljanja dobrovoljnih priloga kako bi se pomoglo njezinom bratu i drugim članovima obitelji koji su u požaru izgubili sve. Osim novca, sakupljaju i odjeću, obuću te druge potrepštine dok se svi skupa malo ne snađu, prenosi goodfullness.com.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message