Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ukrašavanje kolača i torti različitim vrstama cvijeća

Ukrašavanje kolača i torti različitim vrstama cvijeća
1

Pripremanje ušećerena cvijeća je jednostavno, a slatki ukrasi kolačima daju neodoljiv okus i miris. Laticama se mogu “začiniti” med, sladoled...

VIDEO

Svrha je ukrasa na torti ili kolaču učiniti slasticu privlačnom te istodobno nagovijestiti njezin okus, aromu, sastav i namjenu. S ukrasima ne treba pretjerivati - oni ne smiju “nadvladati” tortu, nego bi trebali biti umjereni i profinjeni, savjetuju stručnjaci. Jedan od najzanimljivijih i najljepših ukrasa na torti svakako su kandirani ili ušećereni cvjetovi. Za njihovu se pripremu rabi jestivo cvijeće, poput maćuhice, ljubičice i sličnoga. Prije samoga postupka pripreme, latice cvijeća potrebno je oprati i ostaviti da se osuše. Nakon toga valja istuči bjelanjak te finim kistom nježno premazati latice, koje ste prethodno položili na masni papir. Slijedi posipanje cvjetova šećerom u prahu, koji je najbolje prosijati kroz sito. Višak šećera uklonite otresanjem te ostavite cvjetne latice da se suše barem nekoliko sati.
Osim torte ili kolača, ušećerenim se cvjetovima mogu ukrašavati ukusni i osvježavajući sorbeti i pudinzi. Također, s obzirom na to da su jestivi, mogu poslužiti kao slatki dar nekome do koga vam je stalo.

CVIJEĆE BIRAJTE OPREZNO
Cvijeće koje se rabi u kuhinji mora biti organski uzgojeno. Zbog raznih pesticida i kemikalija ne smije se upotrebljavati ono iz cvjećarnica i vrtnih centara.

MOGU SE JESTI BROJNE VRSTE CVIJEĆA
Postoji priličan broj vrsti jestivoga cvijeća koje može poslužiti kao dodatak ili ukras raznim jelima. Neke od njih su: ljubičice, ruže, neven, maćuhice, jaglaci, tratinčice, suncokret, maslačak, stolisnik, gladiola, jasmin, dragoljub, frezije, lavanda..

CVJETNI ŠEĆER ZA SLAĐE KOLAČE
Kako biste mu podarili neobičan i zanimljiv miris i okus, šećeru dodajte samljevene ili cijele suhe cvjetove. Ostavite da odstoji tri-četiri tjedna te ga prije upotrebe prosijte. Cvjetnim šećerom zašećerite slastice. Sitne kolače pospite šećerom s dodatkom lavande.

CVJETNI MED I 'LEDENI' CVJETOVI
Stavite cvjetove u posudice za led, zalijte ih vodom i smrznite te ih upotrijebite kao dekorativan dodatak osvježavajućim napitcima, juhama i varivima. Za pripravu meda zdrobite cvijeće, prelijte ga medom i zagrijavajte. Pazite da med ne zakipi. Procijedite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni
JESTE LI MEĐU NJIMA?

Zvijezde ih vole: Horoskopski znakovi koji su lijepi i pametni

Ponekad ljepota ne isključuje pamet, stoga neki horoskopski znakovi otkrivaju znakove karaktera koji upućuju na sklad svih tih pozitivnih karakteristika

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!
NOVI INTERNETSKI TREND

Skrivaju novac po Hrvatskoj! Ako ga nađete, vaš je. Sretno!

Novac se može skrivati ispod kamena, u pukotini u zidu, u prometnom znaku... Ponekad se u potrazi za novčanicom odvija prava utrka, a katkad autori videa snimaju ljude koji ih traže i rugaju im se
Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!
OBRANA OD OPASNIH NAPASTI

Žena pokazala kako se obranila od krpelja: Ljepljiva traka je hit!

Ne mogu ih gledati, užasni su, samo je jedan od komentara pratitelja na hrpu krpelja koji su se ulovili u 'klopku' oko ženinog gležnja. Pokazala je trik kako se zaštititi od ovih opasnih napasti - a evo i što ako ugrizu