Ogulite krumpir i narežite ga na tanke ploške. Krumpir posložite u namašćeni pleh. Usitnite, a parmezan naribajte, pa sve dobro promiješajte s vrhnjem te dodajte nasjeckani vlasac...
Ukusni složenac od krumpira i šampinjona idealan za ručak
Ovaj recept dovoljan je za četiri osobe, a cijela priprema traje oko sat vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Šampinjone nasjeckajte, poriluk narežite na kolutiće, pa nasjeckajte i peršin te vlasac. Na ulju pirjajte poriluk s nasjeckanim šampinjonima, pospite peršinom, posolite, popaprite i dodajte druge začine po želji. Ogulite krumpir i narežite ga na tanke ploške. Krumpir posložite u namašćeni pleh (slažite tako da se kriške krumpira malo preklapaju). Usitnite, a parmezan naribajte, pa sve dobro promiješajte s vrhnjem te dodajte nasjeckani vlasac. Na sloj krumpira rasporedite pirjane gljive i poriluk, a zatim ponavljajte postupak, sloj po sloj, dok ne potrošite sve sastojke. Smjesu vrhnja i naribanog sira prelijte preko slojeva te pecite od 40 do 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Sastojci:
šampinjoni 500 g, peršin 1 svežanj, vlasac 2 žlice, maslac 1 žlica, poriluk 1 kom, krumpir 600 g, češnjak 2 režnja, kiselo vrhnje 200 g, parmezan 2 žlice, sol, svježe mljeveni crni papar