Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Uloga svjetskog putnika mi je poput kazne, ne volim putovati

Na susretu s 400-tinjak malih Talijana Papa Franjo otvorio je dušu i rekao da baš ne voli putovati. Podaci pokazuju da je u prosjeku imao pet putovanja godišnje, puno više od prethodnika

Pope Francis waves to people while driving through Santiago
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
2 komentara

Papa Franjo kaže da ne voli putovati, premda od početka pontifikata svijetom putuje češće od bilo kojega svojeg prethodnika. 

- Otkrit ću vam tajnu, ne volim putovati. Istina je, istina, priznao je Sveti Otac pred okupljenima na audijenciji u Vatikanu na kojoj je bilo i oko 400 talijanske djece. U šali je kazao da je njegova rutina svjetskog putnika zapravo nešto poput kazne. Kao usporedbu naveo je primjer razmaženog djeteta koje odbija hranu, a moglo bi biti prisiljeno pojesti dvostruku porciju.

Pope Francis visits Panama for World Youth Day | Autor: HENRY ROMERO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: HENRY ROMERO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL .

- Istina je da kad putuješ uvijek sretneš neke nove ljude, dobre ljude i da putujući puno naučiš. Ali, ja ne volim putovati, to jednostavno nije u mojoj prirodi - rekao je.

Sastanak Pape s malim Talijanima koji su doputovali sa Sardinije i iz Genove, bio je u subotu, no Vatikan je informaciju objavio u nedjelju. Inače, od početka pontifikata u ožujku 2013. godine, Papa Franjo je bio na 30 putovanja u inozemstvu, što je prosječno oko pet putovanja godišnje.

Usporedbe radi, Benedikt XVI. I Ivan Pavao II. prosječno su godišnje u inozemstvo putovali tri, odnosno 3,85 puta.

Sveti otac nedavno je, od 31. svibnja do 2. lipnja posjetio Rumunjsku. Jedna od zemalja koju još nije posjetio njegova je rodna Argentina. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message