Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Ultimativni ljetni trend: Plavi eyeliner dobro pristaje svima

Ultimativni ljetni trend: Plavi eyeliner dobro pristaje svima
8

Tirkizna, boja kobalta, šljive ili ona mornarsko plava, s plavim nijansama eyelinera izbor je neograničen, a efekt je izražajan i kao stvoren za večernji ljetni look

VIDEO

Plava se boja nakon 80-ih vratila na oči i to u velikom stilu - u jarkim nijansama eyelinera kojeg jednako obožavaju celebovi, kao i cure iz susjedstva. Najbolje pristaje ženama s izrazito svjetlom ili tamnom puti, kao i onima sa smeđim očima, kažu vizažisti. 

Budući da je plavi eyeliner mnogo upadljiviji od tamnijih nijansi, vrlo je važno pravilno ga nanijeti i odabrati idealnu nijansu plave koja će pristajati vašoj boji očiju.

Suprotnosti se privlače

Plava boja odlično nadopunjava smeđu, pa sretnice s ovom bojom očiju mogu biti slobodne u odabiru nijansi, sve od nebesko plave do indigo boje, a najbolje će im pristajati mornarsko plava ili boja kobalta.

Zelene oči istaknut će plavi eyeliner s ljubičastim ili ružičastim podtonovima.

Plavim očima najbolje će pristajati nijansa plave koja vuče na sivu, a dobra kombinacija je i plavi eyeliner na gornjem kapku te brončani na donjem. 

Oči boje lješnjaka najviše će doći do izražaja s plavo-zelenim nijansama ili tirkiznom bojom eyelinera.

Što bliže trepavicama

Od gornjeg unutarnjeg dijela kapka povucite liniju u jednom potezu te isto ponovite s vanjskog kuta oka kako biste je podebljali. Kako biste postigli savršen kut u rubu oka, trebate držati glavu u istom položaju dok povlačite liniju.

Usmjerite fokus na oči

Najbolja ideja kod korištenja eyelinera je pojednostavniti make up, jer je efekt eyelinera sam po sebi izražajan, kaže vizažist slavnih Matthew Niagara.

Profesionalna vizažistica tvrtke MAC, Keri Blair, najviše voli koristiti neonsko-plavi eyeliner. S njime postiže retro look kojeg ističe zaobljenom linijom na oku, koja kreće od očne spojnice, prati liniju trepavica i u kutu oka se podiže prema gore. Pravilo je da ostatak make upa bude minimalistički, s malo pudera i rumenila. Odlučite li se za ruž ili sjajilo, neka oni budu u što prirodnijoj boji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije