Ako vam je dosadio izbor između uvijek istih namaza koje koristite za doručak, ili međuobrok na krekerima, uz dobru pripremu lako je osmisliti alternativu, koja je nerijetko i zdravija i bolja opcija
Umjesto kupovnog, napravite svoj namaz: Nije nimalo teško
Svaka pašteta ili sirni namaz pakiran je u posebnu metalnu ili plastičnu kutijicu koja nakon konzumacije završava na otpadu. Zato radije naučite kod kuće praviti namaze ili umake sa štapnim mikserom ili u multipraktiku pa ih spremite u staklenke.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Držite ih u frižideru pa ponesite na plažu.
Fina domaća pašteta od graha
Sastojci: 300 grama kuhanog graha, 3 češnja češnjaka, 4 žlice bučinih koštica, 4 žlice bučina ulja, malo peršinovih listova, sol, papar
Priprema: U električnu sjeckalicu stavite bučine sjemenke i češnjak te usitnite. Postupno dodajte grah, bučino ulje i peršin, te po potrebi i malo tople vode. Za mediteranski namaz bučino ulje zamijenite maslinovim, a koštice prstohvatom ružmarina.