Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Umjesto u vrućoj pećnici ljetne deserte pripremite u hladnjaku

Umjesto u vrućoj pećnici ljetne deserte pripremite u hladnjaku
5

Puding, keksi, sladoled, voćni kompoti i svježe voće osnovni su sastojci kolača koji se pripremaju bez pečenja, a odlični su za početnike jer jer priprema jednostavna

VIDEO

Bajadera, kolač koji okusom podsjeća na poznatu čokoladnu slasticu, priprema se bez uključivanja pećnice. Dovoljno je kuhati 800 g šećera u pola litre vode dok se ne rastopi, a smjesa postane sirupasta. Potom se u nju dodaje 250 g maslaca, 300 g oraha i 300 g mljevenih keksa. Masu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dodajte 75 g rastopljene čokolade. Lim za kolače namastite, dno obložite aluminijskom folijom te prvo ulijete tamnu a potom svjetlu smjesu. Preko svega prelijte čokoladnu glazuru i kolač je gotov. Zbog mnogo šećera bajadere se ne kvare brzo, pa će u hladnjaku izdržati desetak dana.

Omiljeni kolač bez pečenja su i kokos- kuglice, za koje postoji mnoštvo recepata, no najjednostavniji je margarin ili maslac pomiješati s mljevenim keksima, orasima, bademima i čokoladom, a potom smjesu oblikovati u kuglice i uvaljati u kokosove mrvice.

 Kokos- kuglice osobito su praktične jer se mogu zamrznuti. No osim ovih kolačića, bez pečenja se mogu pripremiti i različite vrste torti od voća, keksa i pudinga, sladoledne bombe i rolade od "biskvita" pripremljenog od mljevenih keksa.

Litavski hladni kolač od jagoda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sastojci: 200 g keksa, 300 ml vrhnja za šlag, 2 žlice želatine, šalica jagoda, 3 žlice šećera, limun

Priprema: Istucite vrhnje sa šećerom, limunovim sokom i malo ribane korice dok se ne zapjeni. Otopite želatinu u malo vruće vode, ohladite i dodajte u šlag. Umiješajte pola keksa i pola jagoda. Izlijte u posudu obloženu folijom. Dodajte jagode i stavite u hladnjak 2-3 sata.

Bijeli svitak na talijanski način

Sastojci: 250 g maslaca, 400 g šećera u prahu, 3 svježa jaja, 1 limun, 250 g zdrobljenih keksa, 1 oblatna

Priprema: Oblatnu stavite na mokru krpu da se navlaži. Mikserom izradite maslac, šećer i jaja pa sve zakiselite limunom. Masi dodajte kekse. Namažite na oblatnu i smotajte u svitak. Čuvajte na hladnom. Režite oštrim nožem na tanke kriške.

Jednostavni ljetni kolač sa šumskim plodovima

Sastojci: 20 prhkih keksa, 2 žlice maslaca, 500 g svježeg sira, 3/4 šalice šećera, 1 i 1/4 šalice narančina soka, paketić želatine, 1/2 šalice marmelade od naranče, 400 g jagoda, 1/4 šalice od borovnice, 2 naranče.

Priprema: Zdrobite kekse u sitne mrvice, dodajte maslac i izmijesite. Pritisnite uz dno kalupa za pitu. Stavite na led 15 minuta. Pomiješajte sir, šećer, narančinu koricu i sok jedne naranče. Dodajte želatinu koju ste otopili u ostatku narančina soka pa još malo miješajte. Izlijte na koru. Čvrsto stegnite plastičnim omotom i hladite barem pet sati. Zagrijte marmeladu da se rastopi i namažite kolač. Posložite borovnice i naranče na kolač te hladite tri sata.

Mađarska rolada bez pečenja

Sastojci: Biskvit: 500 g mljevenih keksa, 100 g šećera, 2 žlice kakaa, 300 ml kave. Krema: 150 g maslaca, 150 g šećera u prahu, 2 žumanjka, 50 ml ruma.

Priprema: Sastojke za kremu dobro umiješajte. Umiješajte i sastojke za biskvit pa razvaljajte na nauljenoj podlozi. Namažite ga kremom pa smotajte u svitak. Držite na hladnom.

Sladoledna bomba od čokolade

Sastojci: 600 ml sladoleda od vanilije, 600 ml sladoleda od čokolade, 150 ml šlaga, 1 žlica konjaka, 125 g usitnjene podloge od snijega bjelanjaka. 

Priprema: Ohladite kalup, a sladoled od vanilije malo odledite. Njime premažite dno i strane kalupa. Stavite u zamrzivač da se stvrdne. Omekšajte sladoled od čokolade, nanesite ga preko vanilije da sredina kalupa ostane prazna-. Vratite u zamrzivač. Čvrsto umutite šlag i konjak pa dodajte usitnjenu podlogu od snijega. Ulijte u kalup i zamrzavajte osam sati.

Recepti su preuzeti iz subotnjeg priloga 24sata "Skuhatćute". Prilog "Skuhatćute" potražite na kioscima svake subote, a novine + prilog koštaju 4,99 kn. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku