Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Umjetna beauty inteligencija: Određuje nam idealnu boju pudera i preparate za kosu

Umjetna beauty inteligencija: Određuje nam idealnu boju pudera i preparate za kosu

Nove tehnologije sve se češće koriste u izboru proizvoda za njegu i određivanja terapije za zdravu kožu i kosu. Evo nekih koje su već dostupne i pokazuju određene rezultate

VIDEO

Umjetna inteligencija (AI) već stoji iza nekih od najvećih robnih marki u njezi i kozmetici  i već sad se može koristiti za mnoge stvari, od spomenutog usklađivanju nijansi boja tekućeg pudera, pa do personaliziranog recepta za njegu kose, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO: Što nam oštećuje, a što popravlja kožu?

Pokretanje videa...

02:06

Izaberite nijansu pudera uz pomoć selfija 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbor prave nijanse pudera ni inače nije lak, a u vrijeme pandemije korona virusa, kad ne možete isprobati različite testere u trgovinama, može biti zaista kompliciran. Međutim, nova aplikacija Dcypher  tvrdi da se računalnom analizom na temelju vaših selfieja u nekoliko sekundi može doći do savršene nijanse pudera za vas, uz izbor između više od 20.000 nijansi.

Pritom birate želite li proziran puder, onaj koji srednje ili potpuno prekriva nepravilnosti, zatim između sjajnog i mat pudera, te prema  tipu kože (masna / kombinirana, prirodna ili suha). Zatim napravite tri selfija, idealno bi bilo pod različitim izvorima svjetlosti. Samo nekoliko dana kasnije uzorak pudera stiže vam na kućnu adresu.

Autorica teksta za Daily Mail bila je oduševljena bojom pudera koju je za nju izabralo računalo i kaže da se gotovo i ne razlikuje od boje njene kože. Ipak, nije bila zadovoljna time koliko prekriva nepravilnosti, kao i sjajem na koji je navikla kod  pudera marke Charlotte Tilbury, Guerlain i Revolution, kaže. Dobro je znati da imate pravo na povrat robe, uz povrat cijelog troška ako niste zadovoljni, dodaje.

Ovo su aplikacije koje trebate imati za uživanje u prirodi
Ovo su aplikacije koje trebate imati za uživanje u prirodi

Zato nema sumnje da će tehnologija u ovom segmentu imati značajan utjecaj. 

Super pametni skener za kosu

Pametni analizator SalonLab, dostupan u odabranim britanskim salonima koji surađuju sa Schwarzkopf-professionalom. Riječ je o ručnom skeneru koji izgleda poput pegle za ravnanje kose i na sličan način se njime prelazi preko kose. Njegov optički senzor može procijeniti oštećenja duboko u vlasima. Podaci iz skenera kombiniraju se s podacima koje unesete u povezanu iPad aplikaciju kako bi vam izabrao tretman po mjeri koji će riješiti probleme. 

- U aplikaciju treba ubaciti podatak o duljini kose, gustoći i tipu kose, kao i to da li se klijentica farba te  koje proizvode koristi kod kuće. Tada stilistica Suzie McGill provodi analizator kroz tri različita dijela moje kose i rezultati se pojave na njenom iPadu - objašnjava autorica članka.

Skener je kod nje otkrio oksidativno oštećenje kose uzrokovano onečišćenjem i bojanjem. Aplikacija je predložila tretman koji je koristila u salonu te niz proizvoda -  šampon, masku, regenerator koji se ne ispire ​​i dodatni tretman - koje treba koristiti kod kuće. Iako djeluje impresivno, ona nije do kraja uvjerena da se kombinacija proizvoda za jačanje i zaglađivanje kose koje je dobila  zaista razlikuje od onoga što bi Suzie predložila za njenu kosu čim bi je pogledala. 

Uzmite ih u obzir: 7 aplikacija koje vam na godišnjem odmoru mogu biti vrlo korisne
Uzmite ih u obzir: 7 aplikacija koje vam na godišnjem odmoru mogu biti vrlo korisne

Virtualni osobni kupac

MyBeautyMatches.com je stranica koja prikuplja informacije o vašim sklonostima kad su u pitanju proizvodi za održavanje njege i ljepotu, nakon čega će izabrati za vas savršeni proizvod u bilo kojoj kategoriji.  Velika razlika između ovog i ostalih pametnih uređaja za uljepšavanje je što na tom web mjestu postoji više od 4000 robnih marki, uključujući i velike igrače, poput Clarins, Estee Lauder i Clinique.

U teoriji, preporuke su prilagođene vama i nisu vezane uz bilo koju marku. Nidhima Kohli pokrenula je ovu web stranicu 'kako bi kupovina proizvoda za ljepotu bila transparentna', s tim da brendovi ili plaćaju proviziju na prodaju ili plaćaju naknadu kako bi bili uključeni u rezultate.

- Odgovorila sam na pitanja o tonu i tipu kože, tenu, o kosi i omiljenom mirisu. Ako niste najvještiji u pronalaženju idealnih proizvoda prema svojim željama i poželite da netko ide u trgovinu s vama i pokaže vam sve što ulazi u izbor prema željama, onda doista vrijedi konzultirati virtualnog osobnog kupca 'My Beauty Matches' - kaže autorica. Kaže kako je asortiman proizvoda dobar i prijedlozi koji se pojave su zanimljivi,  iako nema puno objašnjenja zašto se preporučuje pojedini proizvod. Nidhima kaže da to možete vidjeti čitajući etikete  svakog proizvoda i usklađujući te podatke s odgovorima koje ste dobili. 

Od njih bježite na aplikacijama za spojeve: Kaže da je visok 178 cm i ima 45 godina? Laže vas!
Od njih bježite na aplikacijama za spojeve: Kaže da je visok 178 cm i ima 45 godina? Laže vas!

- No, što se tiče mirisa, preporučilo mi je Clarins Eau Dynamisante, za koji već znam da ga ne mogu podnijeti, iako obožavam olovku za oči, bronzer i ruževe, nijanse korektora koje mi predlaže su pretamne i neki od proizvoda nisu pogođeni - dodaje.

Dermatolog pri ruci 

Istraživanje kaže da je 87 posto Britanki zbunjeno oko toga koji će proizvod za njegu kože koristiti i kada. A s toliko proizvoda i sastojaka koji postoje na tržištu, tko bi se tome čudio? 

Skin Genius, loreal-paris.co.uk/skin-genius iza koje stoji L'Oreal Paris, za koju tvrde da korištenjem algoritma strojnog učenja zasnovanog na 10.000 kliničkih slika i 18.000 selfieja na pametnim telefonima od žena različitih etničkih skupina, dati preporuke o tome što vam treba za njegu kože. U reklami te aplikacije je i Eva Longoria, koja kaže da je dobila preporuku za niz različitih proizvoda na temelju običnog selfija. 

Tvrdi se da će 95 posto ljudi koji se odluče na korištenje aplikacije dobiti istu preporuku kao i da su bili na pregledu kod dermatologa. 

Aplikacije za online šminkanje i bojanje kose postaju popularne
Aplikacije za online šminkanje i bojanje kose postaju popularne

- Na web stranicu prenosim sliku golog lica, dodajem godine i odgovaram na pitanje je li moja koža osjetljiva, zategnuta, masna ili bez problema. Web stranica mi kaže da moja virtualna koža ima 28 godina (a imam 43 godine). Cinično se pitam govori li to svim djevojkama koje ju iskušaju - piše autorica priloga.

Tada se razmatraju različiti aspekti njenog lica: kvaliteta pora (sjaj na čelu i obrazima), pigmentacija, čvrstoća kože oko očiju i usta te sa strane. Računalo svaki od tih parametara ocjenjuje i određuje prioritete: Čvrstoća (samo 52) i pigmentacija (74).

- Pomalo sam zbunjena. Jednom mi je dermatolog rekao da moje pore nisu loše. Iako sam znala da pigmentacija moje kože nije sjajna, nikad do sada nisam brinula za čvrstoću lica. Barem ne do sada - kaže. 

Informiraj se uz pravu stvar - startale nove aplikacije za iOS, Android i Huawei
Informiraj se uz pravu stvar - startale nove aplikacije za iOS, Android i Huawei

- Mana ove aplikacije je što ne daje niti jedan savjet oko onoga što me stvarno brine, a to je pigmentacija moje kože. Štoviše, ne preporučuje ni zaštitu od sunca, neophodnu za sve tipove kože, posebno one poput moje - kaže autorica. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje