Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 14

Ovo su aplikacije koje trebate imati za uživanje u prirodi

Powered by Huawei

Ovo su aplikacije koje trebate imati za uživanje u prirodi
7

Bez obzira na to je li riječ o otkrivanju biljke, životinje ili zvijezde na nebu, cijeli niz aplikacija koje možete naći u AppGalleryju ili kroz Petal Search pretvorit će vas u pravog stručnjaka za prirodu

Slušalice, aplikacija za streaming glazbe i praćenje koraka. Mnogima od nas to je dovoljno kad nakon radnog dana tražimo neko opuštanje uz trčanje ili možda laganu šetnju u prirodi. Naravno, što manje ometanja je ono što mnogi u tom trenutku traže kako bi se oslobodili stresa. Međutim, ako još malo usporimo i pogledamo oko sebe, vrlo često ćemo samo nekoliko minuta od gradske vreve vidjeti neki sasvim drugi život. 

Često nam se tako na laganoj šetnji kroz prirodu može dogoditi da smo uočili prekrasnu pticu i jednostavno ne znamo o kojoj je vrsti riječ. Možda svaki dan na svojoj ruti uočite tragove neke životinje i želite znati tko sve ovdje živi. Jesen je sezona gljiva i odlasci u prirodu mogu lako završiti spektakularnim ulovom gljiva, no treba biti oprezan i znati koje su jestive i smijemo li ih ubrati. A još više upitnika otvara nam se sa svakim pogledom u nebo. Svaka od točkica na noćnom nebu skriva svoju tajnu. 

Nasreću, za sva ta pitanja možemo naći odgovor u samo jednom kliku, bez obzira na to je li riječ o otkrivanju biljke, životinje ili zvijezde na nebu, cijeli niz aplikacija koje možete naći u AppGallery ili kroz Petal Search pretvorit će nas u pravog stručnjaka za prirodu.

Star Walk 2

Star Walk će vas odvesti na sjajno putovanje po noćnom nebu i pomoći vam da identificirate zvijezde, planete, satelite, asteroide ili razne svemirske letjelice. Aplikacija koristi kameru i GPS vašeg telefona kako bi prepoznala vašu lokaciju. Ono što nije odlično u aplikaciji su dodaci koji otključavaju razne opcije, ali se plaćaju.

PlantNet

Ovo je sjajna aplikacija uz koju ćete se osjećati kao pravi botaničar, a možete je također skinuti kroz Petal Search. Ona će raspoznati biljke tako što ćete je jednostavno fotografirati mobitelom. Cvjetnice, stabla, trave, četinjače, paprati i druge vrste bilja prepoznat će ova aplikacija, a također zna razlikovati razne kultivirane biljke u parkovima i vrtovima. No primarna joj je namjena korištenje u divljini. Pri tome možete pomoći i svijetu znanosti jer se podaci o biljkama prikupljaju i analiziraju kako bi se bolje razumio razvoj biljne bioraznolikosti te kako bi je bolje zaštitili.

Merlin Bird

Aplikacija ornitološkog odjela Sveučilišta Cornell može vam biti od velike pomoći u promatranju ptica i učenju o njima. Koristi napredne algoritme kako biste identificirali ptice koje ste uočili u parku ili na obližnjem stablu. Aplikacija će vas pitati pet jednostavnih pitanja kako bi suzila izbor, a možete i učitati fotografiju pa će vam ponuditi nekoliko vrsta koje možete istražiti. Uz to, prati lokaciju, pa možete proučiti podatke i pjev ptica u svojem okruženju.

Seek

Mnogi Seek često opisuju kao Shazam za prirodu jer ova aplikacija iNaturalista koristi umjetnu inteligenciju kako bi uparila vašu fotografiju s jednom od biljnih ili životinjskih vrsta. Naravno, nudi i edukativni dio, u kojemu možete naučiti mnogo o prirodi, a prepoznat će i razne gljive, s kojima treba biti iznimno oprezan. Tu je i izazov sakupljanja bedževa za što veći broj različitih uočenih vrsta.

iTrack Wildlife

Još jedan koristan digitalni vodič na Petal Searchu je i ovaj, koji omogućuje praćenje tragova raznih sisavaca. Aplikacija je jednostavno dizajnirana, pa se u njoj mogu snaći i početnici, a nudi obilje informacija prema tragovima koje ste uočili.

Naravno, u prirodu ne biste trebali ići bez aplikacija koje se smatraju ključnima na svakom telefonu, a to su navigacija, pa tako u AppGalleryju sad možete skinuti odličnu navigaciju TomTom s detaljnim kartama i uputama, a tu je i Deezer kao jedan od najboljih streaming servisa. Vaš Huawei telefon već će standardno biti opremljen i nizom ključnih aplikacija poput kompasa, odlične vremenske prognoze i aplikacije Zdravlje, koja će bilježiti svaki vaš korak.

Powered by Huawei

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14
VIDEO

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena
LJETO JURI PREMA NAMA

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena

Iako nas temperature šokiraju, ne treba sumnjati u jačinu ljeta koje je pred nama. A ako smo ponosni vlasnici bazena ili se spremamo to postati, ovo su proizvodi koji su potrebni da kupanje ovog ljeta bude uživancija
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...