Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Umjetna inteligencija mijenja budućnost osobnog brendiranja

Umjetna inteligencija mijenja budućnost osobnog brendiranja

Korištenjem alata koje pokreće AI možete dobiti dragocjene uvide u vlastite snage i slabosti te poboljšati online prisutnost u poslovnom svijetu u kojem stvarate osobni brend

VIDEO

Ako želite uspostaviti svoj osobni brend, bitno je poznavati sve veći utjecaj umjetne inteligencije (AI) na tom području. Praćenje napretka umjetne inteligencije može vas izdvojiti od konkurencije i pozicionirati kao čelnika u industriji koju predstavljate.

POGLEDAJTE VIDEO: Avatar iz aplikacije odbio udvaranje

Pokretanje videa...

Robot 01:09

U današnjem povezanom svijetu brend je imperativ. Bilo da ste računovođa ili direktor, vaš brend vam može pomoći da se istaknete i budete zapaženi među drugima. Sve je važnije kako tehnologija nastavlja rasti i mijenjati se. Vlastitom robnom markom možete privući više prilika i izgraditi jaku reputaciju u području kojim se bavite, piše Entrepreneur.

To je medij za druge kako bi se prisjetili tko ste i za što se zalažete. Ako govorimo o svakodnevnim praksama i izazovima, vaša robna marka zahtijeva solidnu online prisutnost, prikazivanje vaše stručnosti i jedinstvene vrijednosti te stvaranje dosljedne slike i poruke na svim platformama. Međutim, morate ostati vjerni sebi i zadržati autentičan imidž brenda.

Pratit će i vremensku prognozu: Umjetna inteligencija kupcima će pomagati u odabiru odjeće
Pratit će i vremensku prognozu: Umjetna inteligencija kupcima će pomagati u odabiru odjeće

Uloga umjetne inteligencije u osobnom brendiranju

Možda ste već čuli kakvu ulogu igra umjetna inteligencija u transformaciji različitih aspekata poslovnih operacija. Međutim, možda niste svjesni potencijalnog utjecaja koji AI može imati na prostor osobnog brendiranja.

1. AI za stvaranje sadržaja

Sadržaj je ključan u izgradnji bilo kojeg brenda. Stalno stvaranje visokokvalitetnog i zanimljivog sadržaja može biti izazov. Ovdje AI može dobro doći jer može pomoći u stvaranju sadržaja pružanjem prijedloga i uvida u teme, formate i stilove koji odgovaraju ciljanoj publici. AI također može pomoći u pronalasku i dijeljenju relevantnog i vrijednog sadržaja iz drugih izvora koji je u skladu s porukama i vrijednostima vašeg brenda.

Uz pomoć AI možete pojednostaviti proces proizvodnje sadržaja i svojoj publici dosljedno osigurati vrijedan i dojmljiv sadržaj.

2. AI za upravljanje društvenim medijima

Već znate da su društveni mediji ključan alat za osobno brendiranje. Upravljanje prisutnošću na društvenim mrežama može biti dugotrajan i složen zadatak. AI može pomoći u analizi i praćenju metrike angažmana na više platformi društvenih medija, pružajući uvid u to koji sadržaj funkcionira, a koji ne. Identificirajući najbolje vrijeme za objavljivanje, AI vam također može pomoći optimizirati raspored objavljivanja na društvenim mrežama kako biste povećali angažman i doseg.

Fotografu nagrada za sliku čiji je autor umjetna inteligencija. Odbio ju je: 'Zamijenit će nas'
Fotografu nagrada za sliku čiji je autor umjetna inteligencija. Odbio ju je: 'Zamijenit će nas'

3. AI za pronalazak publike

Prepoznavanje i dopiranje do ciljane publike može biti izazovno, no AI može pomoći u pronalasku prave publike. Pomoću umjetne inteligencije možete steći dublje razumijevanje svoje publike i prilagoditi poruke koje šaljete. AI može analizirati podatke o demografiji, interesima i ponašanju publike, pružajući uvid u sadržaj i poruke koje će im najvjerojatnije biti zanimljive.

Potencijalni nedostaci AI

Unatoč brojnim pozitivnim učincima, umjetna inteligencija ima i brojnih nedostataka. Među glavnim je brigama rizik od gubitka autentičnosti u porukama brenda. Algoritmi umjetne inteligencije mogu generirati sadržaj i poruke koje izgledaju personalizirano, ali možda nemaju jedinstveni glas i ton pravog čovjeka.

Gdje je Hrvatska kad govorimo o razvoju umjetne inteligencije?
Gdje je Hrvatska kad govorimo o razvoju umjetne inteligencije?

Još jedan problem je i potencijal za pristranost u algoritmima umjetne inteligencije, što može rezultirati personaliziranim sadržajem i preporukama koje nisu uključive ili reprezentativne za različita stajališta. To u konačnici može naštetiti ugledu osobnog brenda i otuđiti potencijalne kupce ili klijente.

Davanjem prioriteta autentičnosti i odgovornoj upotrebi umjetne inteligencije možete održati integritet svoje osobne marke i izgraditi povjerenje publike. Upamtite, iako umjetna inteligencija može biti vrijedan alat u osobnom brendiranju, u konačnici je na vama da osigurate da su poruke i sadržaj vašeg brenda u skladu s vašim vrijednostima i misijom.

storyeditor/2023-03-06/dreamstime_m_43205030.jpg

Budućnost

Ako ste profesionalac koji želi izgraditi osobni brend, morate biti u tijeku s novim tehnologijama umjetne inteligencije i najboljim praksama za osobno brendiranje jer je to ključno da ostanete konkurentni i učinkoviti u svojoj industriji. Tehnologije umjetne inteligencije neprestano se razvijaju, a praćenjem novih razvoja i trendova možete steći prednost i iskoristiti najnovije alate i tehnike kako biste unaprijedili svoje osobne napore u brendiranju. Informiranje vam može pomoći da izbjegnete uobičajene zamke i osigurate odgovorno i učinkovito korištenje AI, podržavajući autentičnost i vrijednosti vaše marke.

Umjetna inteligencija u modi: Microsoft i Zegna pokreću novu platformu za luksuznu ponudu
Umjetna inteligencija u modi: Microsoft i Zegna pokreću novu platformu za luksuznu ponudu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa