Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Unatoč koronavirusu obilježit će se Međunarodni dan muzeja

Unatoč koronavirusu obilježit će se Međunarodni dan muzeja
1

Sukladno preporukama i ograničenjima vezanima uz pandemiju, Gradski muzej Sisak i sisačka Gradska galerija Striegl i ove su godine pripremili zanimljiv program

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Pregorjeli ste na poslu? To nije samo stvar uma, već okolnosti

Muzej se kao i ranijih godina uključuje u aktivnosti vezane uz edukativnu akciju Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, čija je ovogodišnja tema "Ljubav“.

Naziv muzejskog projekta je ''Ljubav prema znanju'', a zbog koronakrize provest će se na novi način.

Kako najmlađi korisnici nisu bili u mogućnosti posjećivati muzeje, a u svojim su domovima bili vrlo kreativni i izradili mnoštvo radova, muzej ih je pozvao da dostave svoje radove kako bi ih mogli predstaviti javnosti. Najprije preko Interneta i na Facebooku Muzeja, a nakon toga i na izložbi prostoru muzeja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Umjetnik Maurizio Cattelan pokrenuo online čitanje priča
Umjetnik Maurizio Cattelan pokrenuo online čitanje priča

Radovi, čija tema nije određena, mogu se do 18. lipnja dostaviti u digitalnom obliku na mail adresu marijan.bogatic@muzej-sisak.hr ili osobno donijeti u Gradski muzej, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku.

U Gradskoj galeriji Striegl otvorit će se izložba pod nazivom "Behind the Scenes", koja je zamišljena kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala Re:Think Sisak.

Festival, tijekom kojeg je grad obogaćen za desetke murala velikih formata domaćih i stranih autora, u protekle je četiri godine postao jedna od središnjih kulturno-umjetničkih manifestacija, po kojoj je Sisak postao prepoznatljiva lokacija na međunarodnoj karti ulične umjetnosti i umjetnosti u javnom prostoru.

Kroz izbor fotografija posjetitelji će dobiti uvid u nastajanje sisačkih murala, a u sklopu izložbe biti će prikazani brojni detalji zbivanja ''iza scene''.

Prvi američki koncert u drive-in kinu: 'Bilo je jako zabavno'
Prvi američki koncert u drive-in kinu: 'Bilo je jako zabavno'

Cilj je autora da javnost upoznaju s procesom nastanka murala, kao i ukazati na interakciju nastajanja ovakvog umjetničkog oblika u javnom prostoru, u neposrednoj suradnji s lokalnom zajednicom i ljudima.

Izložba će biti otvorena od ponedjeljka, 18. svibnja, u radno vrijeme Gradske galerije Striegl. Organizatori su za pripremili brojna iznenađenja i prigodne darove.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Iskreno odgovorite na 8 pitanja - otkrijte odnos prema životu

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam