Obavijesti

Lifestyle

Urbani sklopivi mini vrt za osobe s invaliditetom

Urbani sklopivi mini vrt za osobe s invaliditetom
2

Inovativni, originalni proizvod socijalno uslužne zadruge Martinov plašt, jedinstven je na našim prostorima i tržištu, a njime se postižu jednake mogućnosti za sve!

Urbani sklopivi mini vrt prilagođen osobama s invaliditetom prilagodljivih je dimenzija i visine, odignut od podloge: u sanducima, posudama. Pogodan je i za osobe u invalidskim kolicima, kao i sve one koji imaju problema sa sagibanjem, čučanjem kao što su starije osobe i osobe s bolestima organa za kretanje. Urbani sklopivi mini vrt prilagođen osobama s invaliditetom lako se postavlja na balkone i terase te je idealan za vrtlarenje kao idealnu obiteljsku aktivnost koja djeluje opuštajuće.

U ponudi socijalno uslužne zadruge Martinov plašt imate mogućnost biranja materijala izrade i oplate: metal, drvo, biber-crijep. Metalna konstrukcija vrta je slopiva. Vrt se u određeni prostor postavlja po sistemu lego-kocki. Prednost su velike mogućnosti kombiniranja i uklapanja u prostor. Lako se transportira i prilagođava svakom prostoru, a izrađuje se u različitim visinama (s gornjom etažom ili bez nje).

Dodatna oprema za UMV su podesti različitih visina za vrtove s etažom, sustav samonavodnjavanja, oruđe za rad u vrtu, zemlja i sadnice za prvotnu postavu vrta. Vrtom se promovira čist, organski uzgoj povrća, bobičastog voća, začinskog bilja i sl. 

Paket ponuda uz urbani sklopivi mini vrt:
- početna poduka o organskom (eko) uzgoju
- kontinuirano e-savjetovanje
- nutricionističko savjetovanje: sastavljanje zdravih jelovnika, jelovnika prilagođenih
  određenim bolestima ili stanjima ( dijabetes, autizam i sl.), mjerenje minerala i
  vitamina u organizmu i sl.
- mogućnost prezentacije vrta na licu mjesta u: udrugama, ustanovama i sl. koje
  okupljaju i/ili skrbe za slabije pokretne, starije osobe i osobe s invaliditetom

Što smo prvenstveno željeli postići našim originalnim proizvodom?

Najprije jednake mogućnosti za sve! Da sve osobe koje vole vrtlarenje i gaje posebnu ljubav prema biljkama dobiju priliku za njihov uzgoj, bez obzira na njihovo ograničenje i njegovu narav. Moto naše zadruge je: Nepriliku učiniti prilikom. Ovaj vrt pokazuje kako je to i praktično moguće.

Ne manje važna namjera koju želimo postići je obiteljsko okupljanje i povezivanje generacija jednom zajedničkom, korisnom aktivnošću. Praćenje rasta biljke od male sjemenke, do zrelog ploda vrlo je edukativno za djecu. Kroz proces rasta, koji se odvija pred njihovim očima, neposredno i humano uče o životu i njegovim zakonitostima. Kontakti za dodatne informacije, cijene i narudžbu: 0914530400 i 0914530300 ili info@martinov-plast.hr

Pridružite se humanitarnoj akciji

Članovi zadruge Martinov plašt će 12. travnja unutar Arena Centra postaviti urbani sklopivi mini vrt, posebno prilagođen osobama s invaliditetom. Premda je to njegova posebna zanimljivost, vrt se izrađuje i u standardnoj formi, kojeg i ostali građani, prema savjetu i preporuci stručne osobe iz zadruge Martinov plašt i narudžbi, mogu koristiti i postaviti na svoje balkone i terase. 

Tijekom humanitarne akcije, prikupljat će se donacije od prodaje ukrasnih artikala upotpunjenih proljetnim cvjetnim sadnicama, a koji su proizašli iz kreativnih radionica raznih ustanova odraslih osoba s intelektualnim poteškoćama, osnovnih škola i zadruge Martinov plašt, Prikupljena sredstva namijenjena su izradi urbanog sklopivog mini vrta za potrebe obitelj Marušić, koja ima dijete s poteškoćama u razvoju i zdravstvenim poteškoćama vezanima uz hranjenje te mu je nužno osigurati financijski pristupačnu, prilagođenu i zdravu prehranu. 

Humanitarna akcija u Arena Centru održat će se od 12. do 21. travnja, svakog radnog dana, u popodnevnim i večernjim satima. Građani su pozvani svojim prisustvom pridonijeti humanitarnoj akciji te svojim donacijama pomoći izradi urbanog sklopivog mini vrta za obitelj Marušić, koja unaprijed, od srca zahvaljuje za svaku doniranu kunu.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu
PROMO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

U sklopu projekta Urbani vrtovi organizirana je sportska zabava u povodu otvorenja još jedne sportske zone u gradskim vrtovima – Novi travnjak sportske zone Gradskog vrta Mandlova isprobao je i gradonačelnik Milan Bandić – Gradski vrt Sveta Klara proglašen najuređenijim Gradskim vrtom Zagreba

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak
PROMO

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak

Ljeto je vrijeme kada nastojimo ručak pripremiti u 20-ak minuta. Donosimo recepte za sočnu piletinu i savršen kotlet s grilla uz Šafram začine koji će zadovoljiti i najistančanija nepca
Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt
URBANI VRTOVI

Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt

Zelenom akcijom projekta Urbani vrtovi svečano je otvoren drugi gradski vrt u Velikoj Gorici – otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak