Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Uredite vrt s ovim trikovima i podignite vrijednost nekretnini

Uredite vrt s ovim trikovima i podignite vrijednost nekretnini

Bilo da svoju kuću želite prodati ili iznajmiti, lijepo uređen vrt podignut će joj cijenu. Osim uredno pošišane trave i pažljivo posađenog cvijeća, grmova i drveća, važni su i neki drugi detalji

VIDEO

Stručnjaci za nekretnine kažu kako brižno uređen vrt povećava vrijednost kući za pet do deset posto. Donosimo vam pet ideja kako povećati vrijednost nekretnine dodavanjem nekih detalja u dvorište, a da pritom ne potrošite puno novca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:44

1. Stol i stolice

Komplet za objedovanje odličan je dodatak svakom vrtu jer je puno ljepše jesti vani na suncu i svježem zraku nego u kući, posebno kada vam dođu gosti. Na stolice stavite udobne jastučiće, na stol zgodan stolnjak, a pokraj neka bude suncobran u nekoj zgodnoj boji koja će dodatno podići cjelokupan izgled.

Ukoliko očekujete kupce za kuću ili nekoga tko bi je unajmio, na stol stavite i tanjure, pribor za jelo, čaše i salvete - to daje dodatnu toplinu i ugođaj doma.

2. Zidani roštilj

Zidani roštilji nisu skupi, kupite ih gotove u trgovinama građevinskim materijalom, a snažno podižu vanjski prostor. Ukoliko imate vremena, znanja i volje, možete roštilj izgraditi i sami od opeka pa ga obložiti imitacijom kamena.

Pazite da se uz prostor za loženje nalazi i dio na koji možete odlagati meso, pribor, začine...

Kuhinju transformirala u samo 24 sata: Sada izgleda odlično!
Kuhinju transformirala u samo 24 sata: Sada izgleda odlično!

3. Vanjski namještaj

Ovisno o veličini dvorišta i rasporedu onoga što se već nalazi u njemu, izaberite neki komad namještaja predviđenog za držanje vani - poput ljuljačke za dvoje, garniture za sjedenje nalik onima u dnevnom boravku ili klupica koje možete staviti ispod drveta ili uz rub kuće.

Kod vanjskog namještaja pazite da je izrađen od materijala koji su vrlo otporni na vlagu.

4. Mjesto za logorsku vatru

To je jako zgodan detalj u dvorištu, a ne košta praktički ništa. Nabavite nešto većeg kamenja i složite ga u krug negdje u sredini dvorišta ili napravite krug od cigli. U taj krug namjestite drvo za potpalu.

Također, oko mjesta za paljenje vatre možete staviti nekoliko balvana za sjedenje, samo na svaki stavite udoban jastučić ili nabavite male stolice, klupice i slično. 

Top savjeti kako izabrati tepih i najčešće pogreške kod kupovine
Top savjeti kako izabrati tepih i najčešće pogreške kod kupovine

5. Pažljivo složena rasvjeta

Kada padne noć, nema ništa ljepše od lijepo osvijetljenog vrta. Kupite nekoliko zgodnih lampica na solarnu energiju i rasporedite ih po dvorištu, ali ne bilo gdje. Recimo, one manjih dimenzija možete staviti uz stazu, sa obje strane, tako da osvjetljavaju put po dvorištu. 

Ili, stavite ih tako da osvjetljavaju nešto zanimljivo u vrtu, poput vrtnog patuljka, nekog lijepog cvijeća ili klupice koja stoji pred kućom. Nekoliko njih objesite na drveće, izgledat će kao iz bajke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Kvalitetna stakla ključ su vrlo dobro izolirane kuće - kako ih odabrati i ne pogriješiti
Birajte najbolje

Kvalitetna stakla ključ su vrlo dobro izolirane kuće - kako ih odabrati i ne pogriješiti

Važno je odabrati kvalitetna stakla s dobrim sposobnostima zadržavanja topline i zvučne izolacije, odnosno osigurati adekvatno održavanje topline unutar prostorija. Izolacija ovisi o materijalu od kojeg je prozor napravljen
Ulazna vrata pravo su ogledalo svakog doma. Kako ih odabrati?
BIRAJTE KVALITETU

Ulazna vrata pravo su ogledalo svakog doma. Kako ih odabrati?

Drveno-aluminijska vrata najbolje su rješenje za zadovoljenje sigurnosnih, estetskih i toplinskih potreba. U izolacijskom smislu, drvo je dobar izolator, a aluminij je vodič topline...