Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Uređivanje doma za blagdane: Orašar kao medo i bajkovite snježne kugle su ultimativni hit

Uređivanje doma za blagdane: Orašar kao medo i bajkovite snježne kugle su ultimativni hit
6

Ono što nas posebno oduševljava ove godine svakako su velike snježne kugle. Dolaze u standardnim crvenim, bijelim i zelenim bojama s klasičnim motivima Djeda Mraza

VIDEO

Kad je u pitanju uređenje doma, božićno vrijeme je plodno tlo za najljepše dekoracije. Ovih dana na društvenim mrežama nagledali smo se svega - od borova, vijenaca, figurica, jastuka i dekica koje vrište Božić. Dom se pretvara u toplu oazu, lampice stvaraju ozračje zbog kojega ga ne želimo napustiti, a orašari, medeki, božićni vlakići i anđeli svemu daju još topliji pečat. Pregršt je izbora u trgovinama, a istražili smo ponudu. Ono što nas posebno oduševljava ove godine svakako su velike snježne kugle. Dolaze u standardnim crvenim, bijelim i zelenim bojama s klasičnim motivima Djeda Mraza, sobova, tradicionalnih vrtuljaka s konjićima i božićnim kućicama koje podsjećaju na one od medenjaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Bistrica Cottage nekad je bila stari mlin, a danas oaza za odmor

Pokretanje videa...

Bistrica Cottage nekada je bila stari mlin 01:35

Od ostalih ukrasa ne smijemo zaboraviti na orašare. Iako su prije nekoliko godina bili na vrhu popularnosti i jedno ih je vrijeme bilo čak i teško nabaviti, danas su redoviti dio ponude u mnogim trgovinama i na božićnim sajmovima. Osim onih klasičnog izgleda, viđamo ih i u ružičastim bojama, pa i u obliku medvjedića. Od dimenzija, tu su manji i veći, pa i oni u staklu za još luksuzniji izgled. Viđamo ih i u obliku božićnih kuglica. Možete ih držati na stolu, na prozorima i policama, a pogled na njih instant će vas razveseliti. Već drugu sezonu hit su božićna sela ili gradovi.

Riječ je o većim instalacijama s kućicama gdje se nerijetko nalaze klizališta, figurice, borovi, zaleđeni potoci i snijeg koji odlično dočaravaju blagdansku atmosferu i vraćaju nas u djetinjstvo. Često su tu i lampice koje rade na baterije pa će biti odlična dekoracija pored bora i jaslica. Ne zaboravimo na božićne glazbene vrtuljke, a najljepši su oni u klasičnoj crvenoj boji.

Osim lampica, hit su lanterne za lučice, a za još veću sigurnost u domu ima i onih na baterije, pa čak i punjene raznim dekoracijama.

Kod ponuda ukrasa za bor, klasika nikad ne izlazi iz mode pa bijele, crvene, srebrne i zlatne kuglice krase bor u većini domova. Ipak, ako želite malo drugačiji bor ove godine, ružičaste kuglice su hit. Tradicionalne kuglice u špic i staklene kuglice, kakve smo imali devedesetih, vratile su se u modu. Šuplje kuglice, u obliku anđela, konjića, čizmica i pahuljica, dat će vašem boru dodatan veseli pečat pored standardnih, okruglih ukrasa.

storyeditor/2023-12-11/dreamstime_xl_80230203.jpg

Ako želite da vaš dom miriše na citruse i medenjake, ukrase možete napraviti i sami. Ispecite kolačiće od đumbira kao uvod u Božić i sačuvajte nekoliko komada za bor. Pažljivo probušite rupicu na vrhu i provucite konac. Dom će mirisati na božićne kolačiće. Izrežite kriške naranči, limuna ili citrusa po želji. Neka ploške budu debljine oko 5 milimetara. Poredajte ih na papirnati ubrus da se upije vlaga te zatim na pleh koji ste obložili aluminijskom folijom i pecite u pećnici oko tri sata na temperaturi od 100 stupnjeva. Tijekom pečenja kriške naranče okrenite nekoliko puta, kako bi se jednako ispekle s obje strane. Nakon pečenja možete ih posuti šljokicama ili premazati ljepilom, kako bi dobile sjaj. Također provucite konac i ovo će biti super dekoracija za bor koja će dati malo vašeg osobnog pečata, a pritom se radi o eko ukrasu.

Ako kupujete novi umjetni bor, budite pažljivi s dimenzijama kako prostor ne bi izgledao natrpamo. Izmjerite visinu i širinu. Pri kupnji nemojte se zaustavljati samo na izgledu na kutiji. Zamolite prodavače da bor vidite kakav zapravo jest. Tako ćete najbolje vidjeti je li bogat i gust te kako stvarno izgleda.

storyeditor/2023-12-11/Sinsay_14_99_EUR.jpg

Serviranje blagdanskog stola može biti još zabavnije uz veseli pribor, tanjure i posude u božićnom duhu. Za kolače je odličan izbor etažer s motivima zvjezdica i darova, a šalice u obliku Djeda Mraza odličan su izbor za poslijepodnevnu kavu nakon finog obroka s obitelji.

Kako luksuzno i lijepo urediti stan za malo novca? Donosimo najbolje savjete baš za to
Kako luksuzno i lijepo urediti stan za malo novca? Donosimo najbolje savjete baš za to

Od pokrivača i jastuka posebno su nam drage mekane dekice u koje želimo utonuti dok gledamo neki zabavni božićni film. Klasična bijela uklopit će se u svaki ambijent, a za one odvažne dobra je crvena s božićnim motivima. U njima dolaze i jastučnice, posteljine, ručnici, pa i stolnjaci. Kod dekoriranja svakako pazite da ne pretjerate jer manje je uvijek više. Posebno kad je riječ o jarkim i veselim bojama koje nam uveseljavaju ove tmurne i kratke dane. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije