Obavijesti

Lifestyle

Komentari 46
Foto: Getty Images
ISPROBAJTE NOVE STVARI

Uronite jedno u drugo: Top 12 ideja da seks bude još intimniji

Osjećaj povezanosti s drugom osobom tijekom seksa može biti jedno od najispunjenijih i najzadovoljnijih iskustava. No, ponekad se usprkos čežnji za većom bliskošću u životu borimo s istinskim intimnim seksom

Što je intimni seks? Intimni seks je seks koji uključuje puno intimnosti između partnera. Umjesto da koriste seks za čisto zadovoljenje sebe, vi i partner ste u potpunosti prisutni u stvaranju zajedničkog iskustva na obostrano zadovoljstvo. Ne postoji jedinstveni pristup onome što se smatra 'intimnim', jer su spolne i emocionalne razlike među ljudima nezamislivo velike. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Najdraža poza u seksu? 03:17

Ključni čimbenik povezivanja je povjerenje, sigurnost i otvorenost. Kad se osjećate potpuno sposobnim otvoriti se prema partneru i pokazati mu privatnu stranu sebe koja je obično skrivena od svijeta, rađate vezu povjerenja iz koje može izrasti bliskost.

Savjeti za intimniji seks:

1. Tretirajte seks kao umjetnost, a ne kao znanost

Morate promijeniti način na koji razmišljate o seksu. Seks mnogi smatraju znanošću ili tehnikom, pa gledaju videozapise o tome ili čitaju knjige kako bi im točno pokazale što i kako treba raditi. Ali seks je umjetnost, a ne znanost. Budite otvoreni za doživljavanje seksa na različite načine, razumijevajući da će seks uvijek izgledati drugačije ili možda neće biti ono što ste zamislili.

2. Dodirujte se više

Pokušajte se više dodirivati. Ne dodirujte se samo kada se želite seksati. Dodirujte se tijekom cijelog dana. Dodirujte se dok razgovarate ili sjedite i gledate film. To može biti lagani dodir dok se smijete ili slično. Možete se čak držati za ruke ili grliti dok gledate TV ili film ili dok hodate. 

Priuštite partneru predigru iz snova uz toplo-hladnu senzaciju
Priuštite partneru  predigru iz snova uz toplo-hladnu senzaciju

Sve to pomaže u stvaranju sve veće intimnosti i bliskosti što će kasnije vrlo pomoći u seksu.

3. Masturbirajte zajedno

Međusobna masturbacija može biti izvrstan način za poboljšanje veze s partnerom. Također omogućuje priliku da oba partnera uče jedni od drugih o tome kako, kada, i gdje im najviše odgovara dodirivanje.

Muškarci i seks

Ovime ćete povećati povjerenje, već je korisno i za drugog partnera jer mu dajete putokaz za vaše tijelo. Osjećati ćete se snažnije, a samim time i ugodnije što može povećati vašu seksualnu vezu. 

4. Istraživanje novih stvari

Dijeljenje seksualne intimnosti na daljinu putem seksi videopoziva ili telefonskog seksa može biti dobar način za zajedničko istraživanje novog tipa veze. 

Ponekad provođenje previše vremena zajedno može zagušiti intimne veze. Iz tog razloga dobro je da se nekad malo odvojite i isprobate nove stvari poput seksa na daljinu.

5. Eksperimentirajte s analnom igrom

Stručnjaci preporučuju analni seks kao dobar način za promicanje intimnosti. Analna igra zahtijeva da idete polako i sklona je poticanju još češće komunikacije od ostalih vrsta seksualne igre. Taj postupak može na neočekivani način produbiti bliskost ljudi.

Dreamstime

Ako želite istražiti analni seks, onda vam bitnu ulogu nakon komunikacije, igra lubrikant. Lubrikant na silikonskoj bazi savršen je za analnu igru ​​jer je gušći od lubrikanta na vodenoj bazi i stoga može bolje zaštititi nježnu sluznicu anusa, koja ne može proizvesti vlastiti lubrikant na isti način kao što to može vagina. 

6. Pokušajte s tantričkim seksom

Tantrički seks pristup je seksualnosti koji se temelji na njegovanju duboke, duhovne veze između partnera kroz disanje, energiju i dodirivanje. Svatko zainteresiran za intimni seks može imati koristi od uključivanja osnovnih tantričkih principa i tehnika u svoj seksualni repertoar.

Seks guruica otkrila najčešću laž koja se izgovora u spavaćoj sobi
Seks guruica otkrila najčešću laž koja se izgovora u spavaćoj sobi

7. Razgovarajte o onome što želite, a što ne želite

Dio intimnog seksa je mogućnost razgovora o seksu koji imate.

Komunikacija o seksualnim odnosima ključ je povećanja intimnosti. Budite otvoreni i jasno komunicirajte s partnerom što želite, a što ne. To je jedna od ključnih kvaliteta za povezivanje i dublju intimnost.

8. Zajedno istražujte

Ako već imate ideju o vrsti stimulacije koju želite ili trebate to podijeliti sa svojim partnerom, probajte zajedno istraživati što biste sljedeće mogli isprobati.

Fotolia

Isprobavanje novih seksualnih igračaka ili položaja može biti sjajan način da pojačate bliskost i intimnost. 

9. Istražite osjećaj znatiželje

U ranim fazama veza obično smo znatiželjniji i eksperimentalniji. Isprobavamo različite vrste dodira i ostajemo znatiželjniji. Ako još uvijek možete i pronalazite određenu vrstu znatiželje kod partnera na dobrom ste putu.

Položaji za intimni seks:

1. Gledanje u oči

Pogled u oči tijekom seksa stvara duboku intimnost. Ako imate seksualnu igračku ili vibrator igrajte se s partnerom i gledajte se međusobno u oči dok se igrate. Recite si nešto slatko i romantično. Zatim se polako, ako želite, trljajte jedno o drugo, dok se gledate.

Susjed se požalio porukom: Dok se seksaš glasaš se poput svinje
Susjed se požalio porukom: Dok se seksaš glasaš se poput svinje

2. Jastuk ispod zdjelice

Da biste povećali intimnost ili intenzitet, stavite jastuk ispod zdjelice dok podižete noge. Neka se vaš partner nasloni na vas kako bi se trljao o vaše genitalije, 

3. Žlica

Ovo je jedna od najudobnijih poza u seksu, a često kažu da je za 'lijene' jer se nitko ne mora previše mučiti. No, žene ju vole jer ih pritom partner može ljubiti i grliti, a prema nekim istraživanjima muškarci u ovoj pozi mogu izdržati 'dulje', piše Mind Body Green.
 

Komentari 46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith